Washingtonul spune că Rusia a adus alți 7.000 de militari la granița cu Ucraina, deși anunța o retragere a trupelor

Deși anunța retragerea trupelor, se pare că Rusia a aduc încă 7.000 de militari la granița cu Ucraina, potrivit unui oficial al Casei Albe.

Ruşii au anunţat că îşi retrag trupele de la graniţa cu Ucraina. Acum ştim că este fals. De fapt, avem acum confirmat că în ultimele zile Rusia şi-a mărit prezenţa de-a lungul graniţei sale cu Ucraina cu până la 7.000 de soldaţi, dintre care unii au sosit astăzi (miercuri)”, a declarat un înalt oficial al Casei Albe, sub protecţia anonimatului, potrivit Digi24.

Rusia spune că vrea să găsească o soluţie diplomatică, dar acţiunile sale indică contrariul. Sperăm că va schimba direcţia înainte de a lansa un război catastrofal şi distructiv”, a mai spus oficialul american, relatează AFP.

El a dat asigurări că Rusia ar putea să lanseze „oricând” o operaţiune care să servească drept pretext pentru a invada Ucraina.

Înaltul oficial a adăugat că această operaţiune-pretext ar putea lua diferite forme, de la o provocare în regiunea Donbas până la o falsă incursiune pe teritoriul Rusiei. Arătând că se aşteaptă la „mai multe ştiri false din partea presei de stat ruse în zilele următoare”, acesta şi-a exprimat speranţa că „lumea este pregătită”.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că zece convoaie de soldaţi ruşi au părăsit joi Crimeea, după încheierea manevrelor. Nu se precizează unde anume au fost relocate respectivele convoaie, notează Reuters.

Rusia a afirmat mai devreme săptămâna aceasta că unele dintre unităţile sale şi-au încheiat participarea la exerciţii militare în zone adiacente Ucrainei şi se întorc la bazele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...