Rusia a cerut negocieri pentru a opri contraofensiva forțelor armate ale Ucrainei

Oficialii ruși au apelat la Ucraina pentru discuții pentru a opri o contraofensivă reușită de forțele armate ucrainene. Anunțul a fost făcut de vicepremierul ucrainean pentru integrare europeană și euroatlantică, Olga Stefanishina, într-un interviu acordat ediției franceze a France24.

Stefanyshyna a precizat că Ucraina „se pregătește pentru cel mai rău scenariu” în ceea ce privește răzbunarea Rusiei, dar nu a fost încă prinsă cu garda jos.

Stefanyshyna a declarat că oficialii ruși au apelat la Ucraina pentru discuții în ultimele zile, dar acum țara sa controlează mai multe pârghii și va vorbi doar atunci când își va atinge obiectivele militare. Ea a menționat că acum rușii propun negocieri pentru a opri avansul ucrainean, scrie publicația franceză.

Politicianul a subliniat, de asemenea, că Donbasul ocupat și Crimeea anexată vor reveni sub controlul Ucrainei. Stefanyshyna a cerut liderilor europeni să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei.

Pe 13 septembrie, ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, a spus despre contraofensiva forțelor armate ale Ucrainei în regiunea Harkov că a mers mult mai bine decât se aștepta.

Până pe 13 septembrie, armata ucraineană a reușit să elibereze peste 300 de așezări din regiunea Harkov, unde locuiesc aproximativ 150.000 de ucraineni.

În același timp, armata ucraineană a spus că așa-numita „regrupare” a trupelor ruse, așa cum a declarat anterior în Ministerul rus al Apărării, arată mai mult ca o „fugă de șoareci”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...