Rusia a încălcat armistiuțiul de Crăciun.Luptele dintre forțele ruse și ucrainene au continuat

Luptele dintre forțele ruse și ucrainene au continuat, chiar și în ziua de Crăciun, când focurile trebuiau, teoretic să înceteze.

Putin a ordonat joi un armistiţiu de 36 de ore, începând de vineri de la prânz şi până la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Ministerul a declarat că în zona intens disputată din jurul orașului Kremina, în provincia Luhansk din estul Ucrainei, luptele s-au concentrat în terenul puternic împădurit din vestul orașului, unde „luptele s-au transformat în lupte de infanterie călare, adesea la distanță scurtă”.

„În condițiile în care pădurile de conifere oferă o anumită acoperire față de observarea aeriană chiar și în timpul iernii, este foarte probabil ca ambele părți să se lupte pentru a regla cu precizie focul de artilerie.

Este foarte probabil ca comandanții ruși să considere presiunea din jurul Kremina drept o amenințare la adresa flancului drept al sectorului lor Bakhmut, pe care îl consideră esențial pentru a permite orice avansare viitoare în vederea ocupării restului regiunii Donețk”, a precizat Londra.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole