Rusia ar putea folosi muniție cu fosfor?

Federația Rusă ar putea utiliza muniții cu gaz de fosfor în Mariupol, în condițiile în care luptele pentru orașul asediat se intensifică, spune Ministerul britanic al apărării, citat de The Telegraph.

Ministerul britanic al apărării a explicat că armamentul utilizat anterior de forțele ruse în regiunea Donețk „ridică posibilitatea angajării lor viitoare în Mariupol”.

Instituția guvernului de la Londra a precizat că trupele invadatoare au continuat bombardamentele în regiunile Donețk și Lugansk, cu „forțele ucrainene respingând mai multe atacuri, ceea ce a dus la distrugerea de tancuri, vehicule și echipament de artilerie rusești”.

Potrivit autorităților britanice, faptul că forțele ruse continuă să se bazeze pe bombe neghidate „le diminuează abilitatea de a discrimina atunci când țintesc și efectuează lovituri, în timp ce cresc major riscul de noi victime civile”.

Operațiuni și mai mari

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spunea că următoarea săptămână va fi mai crucială decât oricare alta. „Trupele ruse vor trece la operațiuni și mai mari în estul statului nostru”, declara liderul ucrainean.

Jurnaliștii CNN, care spuneau că invazia rusă pare să se îndrepte către o nouă turnură brutală, au anunțat că, în timp ce Federația Rusă își plănuiește următorul asalt major, Occidentul intenționează să sporească ajutorul militar pentru Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ce chirii vor plăti studenții în marile centre universitare?

Chiriile pentru apartamente și garsoniere din zece mari orașe au crescut cu 17% în ultimul an. Studenții sunt în căutare de garsoniere, iar bugetul...

Atentie, DNA! Gaura de 3 miliarde de Euro! Cei 10 milioane...

Fondul de Garantare a Asiguraților este locul unde s-a întâlnit hoțul cu prostul. FGA-ul este un pui al ASF-ului unde pilele unor politicieni sau ale...