Rusia expulzează o corespondentă a postului BBC

Autorităţile ruse i-au cerut vineri unei corespondente a postului britanic BBC în Rusia, Sarah Rainsford, să părăsească această ţară până la sfârşitul lunii, măsură luată ca represalii faţă de ceea ce Moscova consideră a fi discriminarea jurnaliştilor ruşi care lucrează în Marea Britanie, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit postului rus Rossiya-24, autorităţile ruse au decis să nu-i reînnoiască jurnalistei britanice acreditarea care expiră luna aceasta, când de asemenea lui Sarah Rainsford îi expiră şi viza în Rusia.

Răspuns simetric

”Sarah Rainsford pleacă acasă. Conform experţilor noştri, acestei corespondente a biroului BBC de la Moscova nu i se va prelungi viza, pentru că Marea Britanie, în sfera mediatică, a încălcat toate liniile noastre roşii. Expulzarea lui Sarah Rainsford este răspunsul nostru simetric”, a relatat Rossiya-24.

Postul BBC nu a dorit deocamdată să comenteze acest anunţ. Expulzarea jurnalistei a fost confirmată evaziv şi de purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova. ”Reprezentanţi ai BBC au fost recent la Ministerul de Externe, li s-a explicat tot, aşadar ei pot povesti tot”, a declarat Zaharova, care a vorbit şi despre ”umilinţe” cu vizele la care au fost supuşi corespondenţi ruşi în Marea Britanie. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...