Rusia, între bombe și îndoieli

Rușii, după cum se știe, au intensificat asaltul asupra mai multor localități din Ucraina, considerate de ei strategice sau, pur și simplu, ușor de cucerit.

Orașul Nikolaev a fost din nou atacat. Bombele și mitralierele au scrâșnit deasupra locului și mai multe persoane au fost rănite. Una dintre acestea, după cum declară guvernatorul din Nikolaev, Vitalii Kim, a murit pe masa de operație. „Rușii au deschis focul… O persoană a murit pe masa de operație, dar noi deja nu ne mai temem de ei. Rușii se confruntă cu două probleme: proștii și drumurile. Tragedia cea mai mare e atunci când un prost le arată drumul”, a declarat Kim.

Totuși, apropiați ai lui Vladimir Putin care încă se tem să strige în gura mare ce cred, sunt de părere că rușii se confruntă cu probleme mult mai grave de atât. La aproape opt săptămâni de la invazia rusă în Ucraina, ei consideră decizia de a porni război cu Kievul drept „o greșeală”. Pierderile militare sunt tot mai mari, Rusia se confruntă cu o izolare internațională fără precedent, iar sancțiunile date la nivel european și mondial încep să afecteze economia reală a țării.

Acești oficiali care ocupă funcții înalte în guvernul rus, cred că invazia ordonată de Putin va da Rusia cu mulți ani în urmă. Aceste îndoieli ale lor s-au făcut auzite, sub protecția anonimatului, la microfoanele agenției străine Bloomberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...