Rusia lui Putin: naționalism și ortodoxie. Premieră de neratat, în România

B1 TV va difuza duminică, de la ora 16:00, documentarul ”Rusia lui Putin: naționalism și ortodoxie”, în premieră în România. Filmul descrie o societate post-sovietică marcată de nostalgia imperială, de o legătură tot mai strânsă între puterea politică și biserică, dar și de dorința de revigorare a valorilor tradiționale.

Documentarul prezintă o serie de reportaje din Rusia lui Putin, o țară în care oameni apropiați de putere susțin financiar inițiative naționaliste. Un astfel de demers este apariția unor școli speciale, ce au rolul de a forma viitoarele elite ale Rusiei, în care elevii primesc o educație bazată pe figurile marcante ale istoriei, o educație ce aduce aminte de Imperiul Rus.

Este evocată și reapariția renumitelor școli militare cazace

Rolul Bisericii Ortodoxe Ruse a devenit tot mai important în ”era Putin”, aceasta având legături strânse cu puterea de la Kremlin. Statul rus a susținut ridicarea a sute de biserici în ultimele două decenii. De asemenea, în film este evocată și reapariția renumitelor școli militare cazace, finanțate de către statul rus, fiind o altă trimitere la perioada imperială.

Un alt subiect atins în acest documentar este situația opoziției din Rusia și modul în care Vladimir Putin a înlăturat orice concurență politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...