Rusia mută rachete nucleare în Belarus

Moscova și Minskul au convenit să desfășoare arme nucleare tactice pe teritoriul Belarusului, a transmis președintele rus Vladimir Putin, într-un interviu acordat postului de televiziune „Rusia 24”, informează agențiile de propagandă RIA Novosti și TASS.

Putin a precizat că noul depozit va fi finalizat până la 1 iulie. El dă asigurări că vor plasa arme fără a încălca obligațiile care decurg din tratatele internaționale.

Potrivit lui Putin, motivul acestui pas a fost declarația Regatului Unit privind furnizarea de muniție cu uraniu sărăcit Ucrainei.

„În ceea ce privește negocierile noastre cu Alexander Grigorievici Lukașenko (președintele Belarusului, n.r.), motivul a fost declarația ministrului adjunct al apărării al Regatului Unit [Annabelle Goldie] că vor furniza Ucrainei taxe cu uraniu sărăcit, acest lucru este cumva legat de tehnologia nucleară.

Chiar și în afara contextului acestor evenimente, Alexander Grigorievici Lukașenko a ridicat de mult timp problema desfășurării armelor nucleare tactice rusești pe teritoriul Belarusului.

Am transferat deja în Belarus binecunoscutul și foarte eficientul nostru complex „Iskander”. Din 3 aprilie începem să instruim echipajul, iar la 1 iulie finalizăm construcția unei instalații speciale de depozitare a armelor nucleare tactice pe teritoriul Belarusului”, a transmis Putin.

Acesta a mai spus că Rusia are un mesaj de transmis în cazul proiectilelor de uraniu sărăcit cu care ar putea fi dotată armata ucraineană.

„Trebuie să spun că Rusia, desigur, are ceva de răspuns. Avem, fără exagerare, sute de mii, adică sute de mii de astfel de proiectile. Nu le folosim încă”, a declarat președintele Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...