Rusia: Polițiștii caută o tânără care s-a pozat indecent în fața unei biserici

Poliția rusă este în căutarea unei tinere care s-a pozat indecent în fața unei biserici, informează The Moscow Times.

Analiștii și activiștii spun că valul de dosare penale cu acuzația de „insultare a credinței religioase” reflectă concentrarea accentuată a Kremlinului asupra apărării valorilor conservatoare.

Departamentul de poliție din orașul Kaluga, situat la 800 de kilometri sud de Moscova, a transmis că a descoperit „în timp ce monitoriza internetul” o fotografie a unei femei care își arăta fesele în fața unei biserici.

„O inspecție este în desfășurare și se va lua o decizie procedurală”, a declarat departamentul de poliție, citat de agenția de presă de stat RIA Novosti.

Cel mai recent caz de acest gen este cel al unui cuplu de bloggeri care a fost condamnat la 10 luni de închisoare pentru o fotografie în care simulau sexul oral în fața Catedralei Sf. Vasile din Piața Roșie. Sentința a marcat prima pedeapsă cu închisoarea pentru acuzația de „insultare a credințelor religioase” în ultimii ani.

Rusia a adoptat legea „insultării credințelor religioase” în 2013, ca reacție la reprezentația anti-Putin a grupului activist Pussy Riot de la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Autoritățile au deschis cel puțin patru dosare în ultimele săptămâni împotriva unor tineri, în majoritate femei, pentru postarea de conținut sugestiv sexual pe rețelele sociale, imagini realizate în vecinătatea lăcașurilor de cult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...