Rusia, prima reacție după ce președintele Franței a amenințat cu trimiterea de trupe în Ucraina. Ce spune NATO

Publicat: 27 feb. 2024, 12:23, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Rusia, prima reacție după ce președintele Franței a amenințat cu trimiterea de trupe în Ucraina. Ce spune NATO
Rusia, prima reactie dupa ce presedintele Frantei a vorbit despre posibilitatea trimiterii de trupe in Ucraina

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că nu este exclus ca după ce aliații Ucrainei au trimis pe front muniție, tancuri, avioane și rachete cu rază lungă de acțiune, să trimită și trupe!

Rusia amenință țările NATO, după ce președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat destul de degajat că nu exclude chiar și trimiterea de trupe în Ucraina, care să se confrunte cu armata rusă. Șeful de stat a spus că trebuie făcut orice ca Rusia să nu câștige războiulul, afirmând că este posibil ca „în câțiva ani, Rusia să ne atace țările”.

Rusia a oferit prima reacție după ce președintele Franței nu a exclus trimiterea de soldați în Ucraina

Ei bine, aceste declarații au ajuns și în Rusia, unde nu au fost primite bine mai deloc. Cel care a fost întrebat despre posibilitatea de trimitere de trupe străine în Ucraina a fost purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov. Acesta a oferit un răspuns tranșant, care cu siguranță a ajuns și la liderii europeni.

„Nu este absolut deloc în interesul acestor ţări. Ele trebuie să fie conştiente de acest lucru”, a declarat Dmitri Peskov, atrăgând atenţia că simpla menţionare a acestei posibilităţi este „un element nou foarte important”, relatează TASS.

„Aici, probabil, simplul fapt de a discuta despre posibilitatea de a trimite un fel de contingente ale ţărilor NATO în Ucraina este, desigur, foarte important, un element nou.  Toate celelalte elemente din discursul preşedintelui francez au fost deja exprimate într-un fel sau altul, au fost luate în considerare. Cunoaştem foarte bine poziţia domnului Macron cu privire la necesitatea de a provoca o înfrângere strategică Rusiei”, a comentat Peskov. „Dar am fost atenţi la faptul că subiectul trimiterii de militari în Ucraina a fost într-adevăr discutat”, a adăugat el.

Întrebat despre riscul unui conflict direct între NATO şi Rusia în cazul unei prezenţe militare în Ucraina, Dmitri Peskov a răspuns că „în acest caz, nu trebuie să vorbim despre probabilitate, ci despre inevitabilitate. Noi aşa evaluăm”, a punctat Peskov, citat de Interfax.

De cealaltă parte, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a ținut să îl contrazică pe președintele Emmanuel Macron. Acesta a declarat pentru Associated Press că alianța militară nu are de gând să trimită trupe de luptă în Ucraina.