Rușii acuzați de executarea cu sânge rece a unui fotoreporter și a unui militar

Organizația Reporteri Fără Frontiere acuză forțele ruse că au împușcat cu sânge rece un fotoreporter ucrainean şi un militar. Aceștia, în luna martie, căutau o dronă dispărută în pădurile ocupate de ruși. Era drona fotoreporterului. O folosea în scop jurnalistic și transmisese, deja, grație ei, mai multe informații despre ruși.

O pierduse în zonă pe 10 martie și, din cauza bombardamentelor rusești, nu reușise s-o găsească. Mai târziu, fotoreporterul Maks Levin și militarul Oleksii Chernişov au fost găsiți morți într-o pădure de lângă Kiev. Mașina în care se aflau a fost arsă, dar în caroseria ei s-au descoperit și 14 găuri de gloanțe.

De asemenea, unele dintre bunurile lui Levin şi Chernişov, inclusiv actele de identitate ale militarului şi părţi din vesta sa antiglonţ, dar şi casca fotografului, au fost recuperate. O echipă ucraineană cu detectoare de metale a descoperit un glonţ îngropat în pământul pe care a zăcut corpul lui Levin.

Potrivit raportului, descoperirea sugerează că bărbații au fost uciși unul după altul, de la mică distanță, prin împușcare, apoi peste ei s-a turnat benzină și li s-a dat foc. Organizația Reporteri Fără Frontiere a spus că descoperirile „demonstrează că cei doi bărbaţi au fost, fără îndoială, executaţi cu sânge rece”. Ultimele urme ale lui Levin şi Chernişov în viaţă datează de pe 13 martie. Un dispozitiv de localizare din vehiculul lor a oferit locaţia în care se aflau, adică în pădurea de la nord de Kiev.

Reporteri Fără Frontiere, care face acuzele la adresa rușilor, cere autopsia celor două cadavre. Și afirmă că asta e esențială în desfășurarea anchetei.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole