Rușii au lansat un atac masiv cu rachete asupra Kievului și principalelor orașe din Ucraina

Cel puțin 60 de rachete rusești au fost lansate vineri dimineață către capitala Kiev și mai multe orașe din Ucraina. Atacul vizează în principal rețelele energetice.

Dimineața zilei de 16 decembrie a început cu o alarmă aeriană pe întreg teritoriul Ucrainei. Conform șefului oblastului Mykolaiv, Vitaliy Kim, ar fi vorba de aproximativ 60 de rachete.

„Vin primele rachete. Ne așteptăm la cel puțin 60. În nord, se află deja deasupra teritoriului Ucrainei”, a transmis Kim pe Telegram.

Primele sirene s-au făcut auzite de la ora 8 dimineața, în estul țării. La ora 8:10, alarma a sunat la Kiev, apoi în regiunile Jîtomîr și Vinnița. La ora 8:33, a fost anunțată o alarmă aeriană pe întreg teritoriul Ucrainei.

La Kiev s-au auzit deja primele explozii, fără a se cunoaște dacă există victime.  

„Explozii în districtul Desnyansky din capitală. Toate serviciile merg la locul respectiv”, a transmis primarul capitalei, Vitaliy Klitschko, pe Telegram.

Acesta i-a îndemnat pe locuitori să stea în adăposturi.

Explozii în marile orașe

Rușii bombardează instalațiile de infrastructură din Harkov și Dnipropetrovsk, rachetele fiind lansate și în regiunea Jîtomîr, au transmis pe Telegram oficialitățile regionale.

Conform purtătoarea de cuvânt a furnizorului de electricitate din Harkov, orașul este în prezent complet fără energie electrică.

Primarul din Poltava, Oleksandr Mamay, a mai spus că și orașul său este fără electricitate.

Mai multe rachete au lovit și în Kryvyi Rih, regiunea Dnipropetrovsk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...