Rușii își retrag trupele din zona Harcov

După mai bine de două luni și jumătate de la izbucnirea de pe 24 februarie, războiul din Ucraina continuă. Deși la Harcov, al doilea mare oraș al țării lui Zelenski, rușii păreau, sau dădeau de înțeles că sunt călare pe situație, veștile de ultimă oră arată că Moscova a decis să-și retragă soldații de aici și din împrejurimi.

Cel mai probabil, această hotărâre vine pe fondul pierderilor înregistrate și a rezistenței armatei ucrainene, căreia armata rusă nu îi face față, cum s-ar fi așteptat. După cum titrează New York Times, care citează oficiali ucraineni și occidentali, retragerea de acum, de la Harcov, a armatei ruse înseamnă un alt mare eșec după cel din aprilie, când a fost nevoie să se retragă de la Kiev.

Aceiași oficiali sunt de părere că armata rusă, după retragere, merge la Izium, oraș la două ore de Kiev, capturat în urmă cu o lună, la porțile Donbasului, unde să întărească poziția armatei campate acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...