S-a așezat președintele Biden cu lupul la masă? Dileme în jurul Ucrainei

Publicat: 10 dec. 2021, 23:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
S-a așezat președintele Biden cu lupul la masă? Dileme în jurul Ucrainei

Relațiile Ucrainei cu Rusia continuă să stârnească îngrijorare, mai ales din partea statelor europene. Potrivit The New York Times, “NATO ar avea o dilemă: Cum ar trebui să fie Ucraina – un aliat, un stat membru sau un partener?”.

Același ziar amintește că, “în anul 2008, NATO a promis Ucrainei că va deveni membră a organizației or, președincele rus Putin vede această promisiune ca fiind o amenințare directă la adresa Rusiei”. Ar avea și motive, dacă luăm în considerare titlul unui articol din ziarul francez Le Monde: “Joe Biden amenință Rusia că va avea parte de niște sancțiuni cum n-a mai văzut”.

Biden i-a oferit lui Putin pe o tavă de argint exact ce voia el

În ziarul moscovit Pravda, un fost deputat al Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentulșui rus, întrevede “o nouă posibilitate a soluționării situației din Ucraina și consideră că Putin pregătește o supriză pentru Occident”. În opinia sa, “Kremlinul ar putea șantaja Occidentul cu anexarea bazinului Donbas”. În plus, fostul deputat crede că “Moscova ar dori garanții din partea Occidentului că nu s-ar amesteca într-o eventuală absorbție  a Belarusului, cu atât mai mult cu cât Occidentul nu recunoaște președinția lui Aleksandr Lukașenko”.

În ziarul britanic Financial Times, Riho Terras, un europarlamentar estonian, care a fost comandant al forțelor apărării din Estonia, se arată indignat, potrivit Rador, ți spune: “În urma convorbirii cu Biden, Putin a apărut drept învingător. Este revoltător simplul fapt că Putin a fost invitat să discute cu mai marii lumii soarta Europei de Est. Biden i-a oferit lui Putin pe o tavă de argint exact ce voia el și s-a așezat cu lupul la masă”.