S-a așezat președintele Biden cu lupul la masă? Dileme în jurul Ucrainei

Relațiile Ucrainei cu Rusia continuă să stârnească îngrijorare, mai ales din partea statelor europene. Potrivit The New York Times, “NATO ar avea o dilemă: Cum ar trebui să fie Ucraina – un aliat, un stat membru sau un partener?”.

Același ziar amintește că, “în anul 2008, NATO a promis Ucrainei că va deveni membră a organizației or, președincele rus Putin vede această promisiune ca fiind o amenințare directă la adresa Rusiei”. Ar avea și motive, dacă luăm în considerare titlul unui articol din ziarul francez Le Monde: “Joe Biden amenință Rusia că va avea parte de niște sancțiuni cum n-a mai văzut”.

Biden i-a oferit lui Putin pe o tavă de argint exact ce voia el

În ziarul moscovit Pravda, un fost deputat al Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentulșui rus, întrevede “o nouă posibilitate a soluționării situației din Ucraina și consideră că Putin pregătește o supriză pentru Occident”. În opinia sa, “Kremlinul ar putea șantaja Occidentul cu anexarea bazinului Donbas”. În plus, fostul deputat crede că “Moscova ar dori garanții din partea Occidentului că nu s-ar amesteca într-o eventuală absorbție  a Belarusului, cu atât mai mult cu cât Occidentul nu recunoaște președinția lui Aleksandr Lukașenko”.

În ziarul britanic Financial Times, Riho Terras, un europarlamentar estonian, care a fost comandant al forțelor apărării din Estonia, se arată indignat, potrivit Rador, ți spune: “În urma convorbirii cu Biden, Putin a apărut drept învingător. Este revoltător simplul fapt că Putin a fost invitat să discute cu mai marii lumii soarta Europei de Est. Biden i-a oferit lui Putin pe o tavă de argint exact ce voia el și s-a așezat cu lupul la masă”.

1 COMENTARIU

 1. Este firesc ca oamenii moderni să socializeze online?

  De ce unii oameni inteligenți nu reușesc să-și atingă potențialul?

  „Nu există cum să nu fi auzit niciodată despre el și minunatele lui invenții în lumea științei. Da, el este Thomas Alva Edison. Numele lui îl găsești aproape peste tot, cu celebrul său citat pe care sunt sigur că nici tu n-ai fi putut să nu-l cunoști.
  „Nu am eșuat. Tocmai am găsit 10.000 de moduri care nu vor funcționa.” Acest citat nu este doar un citat. Din acel citat simplu se pot învăța multe despre măreția lui Edison, în special despre atitudinea lui față de eșec”

  „Spre deosebire de Edison, cei mai mulți dintre noi am mers la școli obișnuite. Școlile ne-au învățat doar să excelăm în a face același lucru ca și alții. Ne-au făcut să concuram unii cu alții pentru a decide cine a făcut mai bine și cine a făcut mai rău, ceea ce s-a reflectat în notele pe care le-am obținut. Cei care au făcut mai rău au fost cei care au greșit mai mult decât ceilalți, sau cei care au făcut lucrurile „prea creativ” și nu așa cum au fost învățați. Au fost catalogați drept eșecuri.
  Școlile nu ne-au învățat că eșecurile sunt de fapt surse valoroase de informații și feedback pe care le putem folosi pentru a ne îmbunătăți. Școala nu ne-a dat deloc șansa să facem lucruri în afara normelor și să eșuăm; ne-au făcut să ne concentrăm doar să obținem note bune și să depășim alți studenți. Și îmi pare rău să spun, experiențele legate de eșecurile pe care le-am învățat de la școală sunt toate negative și, prin urmare, pentru noi, eșecurile sunt ceva ce ar trebui să evităm cu orice preț. Dar, din păcate, o astfel de mentalitate este motivul pentru care viața noastră nu merge nicăieri.”

  Ne place sau nu, eșecul face parte din viața noastră. Dacă vrei să ai succes în viață, trebuie să te pregătești să eșuezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...