S-a deschis una dintre cele mai cunoscute stațiuni de băi. Cât costă intrarea în 2024

Publicat: 26 mai 2024, 22:50, de Corina Oprea, în Turism , ? cititori
S-a deschis una dintre cele mai cunoscute stațiuni de băi. Cât costă intrarea în 2024
sursa: google

Se apropie sezonul estival al vacanțelor și românii deja sunt nerăbdători să călătorească. Există mulți turiști care optează opentru stațiunile de băi, iar vestea bună este că una dintre cele mai cunoscute s-a deschis deja. Cât costă intrarea și ce preț are un șezlong.

Stațiunea balneară Sovata a început în forță sezonul 2024, atrăgând deja un val de turiști entuziasmați de distracție și relaxare. Primii vizitatori deja au venit weekend-ul acesta la plajă și s-au bucurat de vreme extrem de bună.

Renumită pentru lacurile sale cu ape clorurate și sodice, Sovata oferă tratamente terapeutice eficiente pentru diverse afecțiuni. Oameni din toate colțurile țării vin aici să se relaxeze și să se bucure de beneficiile pe care le oferă aceste băi.

Amplasată într-un peisaj de basm, stațiunea atrage vizitatori nu doar pentru beneficiile sănătății, ci și pentru frumusețea împrejurimilor. Este un loc foarte apreciat, care în ultimii ani a făcut furori.

Robert Fulop, director complex agrement, a declarat că anul trecut au bifat un record de 9500 de persoane pe întreg sezonul estival, ceea ce a fost, cu adevărat, o reușită. Speră că anul acesta o să fie și mai bine și anunță că prețurile sunt 40 de lei pentru adulți și 30 pentru copii și pensionari, care beneficiază de o reducere.

„Anul trecut la ștrandul de la lacul Aluniș am avut un număr de intrări de 9.500 de persoane. Sperăm ca și anul acesta măcar atâți vizitatori să avem. Anul acesta un bilet pentru un adult costă 40 lei, pentru un pensionar sau copil 30 de lei, iar șezlongul se poate închiria la 35 lei”, a declarat Robert Fulop, director complex agrement.

Lacul Aluniș, al doilea ca mărime după Lacul Ursu, este apreciat pentru nămolul său argilos, care tratează artrozele, spondilozele și problemele neurologice. De la mijlocul secolului al XIX-lea, Sovata și-a consolidat reputația de stațiune balneoclimaterică de top în Europa. Apa lacurilor poate ajunge până la 30 de grade Celsius, oferind o experiență relaxantă și terapeutică.