S-a întâmplat într-un vechi cartier, în mijlocul unor hangare şi depozite: Prezentare inedită de modă

Publicat: 08 sept. 2021, 22:00, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
S-a întâmplat într-un vechi cartier, în mijlocul unor hangare şi depozite: Prezentare inedită de modă

Brandul vestimentar Collina Strada a inaugurat Săptămâna Modei de la New York, un eveniment care a revenit la defilările organizate în format fizic după o pauză îndelungată cauzată de pandemia de COVID-19.

Revenirea a avut loc printr-o colecţie spectaculoasă în culori variate, prezentată într-un decor marcat de flori şi buruieni, potrivit AFP. Spaţiul în care a fost prezentată această colecţie nu a fost ales la întâmplare. Într-un vechi cartier industrial din Brooklyn, în mijlocul unor hangare şi depozite, brandul Collina Strada – al cărui designer principal este Hillary Taymour – şi-a prezentat colecţia feminină de primăvară-vară pentru sezonul 2022 într-o veritabilă grădină urbană, amenajată pe acoperişul unei clădiri. Creatoarea noii colecţii spune că această defilare a reprezentat pentru ea o modalitate de a-şi reafirma angajamentul pentru o modă bazată pe durabilitate.

S-a jucat cu codurile libertăţii

Cu un aspect second-hand asumat, noua colecţie Collina Strada se doreşte veselă şi accesibilă. Combinând portocaliul, verdele şi galbenul aprins cu motive imprimate care simbolizează flori şi stele, articolele prezentate au culori psihedelice, o sursă de inspiraţie deja remarcată în precedentele defilări ale acestui brand.

Prin rochii lungi care cad peste bascheţi şi materiale strălucitoare suprapuse peste ţesături mai clasice, Hillary Taymour s-a jucat cu codurile libertăţii, realizând un stil vestimentar care se potriveşte foarte bine cu cartierele de nişă din Brooklyn.