S-a reactivat stăpânul perlelor din USR: Bulai s-a hârjonit cu austriacul Sobotka

Publicat: 25 iun. 2024, 13:51, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
S-a reactivat stăpânul perlelor din USR: Bulai s-a hârjonit cu austriacul Sobotka

Iulian Bulai, celebrul deputat USR, l-a confruntat pe preşedintele Parlamentului austriac, Wolfgang Sobotka, în faţa parlamentarilor adunaţi din toată Europa la APCE cu ocazia aniversării a 75 de ani de existenţă a Consiliului Europei.

”Zidul Schengen trebuie să cadă, aşa cum a căzut şi Zidul Berlinului! L-am confruntat astăzi pe preşedintele Parlamentului austriac, Wolfgang Sobotka, despre inadmisibilul blocaj prin care Austria împiedică România şi Bulgaria să intre în Schengen. Am ţinut acest discurs în faţa parlamentarilor adunaţi din toată Europa la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE)”, a scris Iulian Bulai pe Facebook.

El arată că a fost o zi aniversară la APCE – 75 de ani de existenţă a Consiliului Europei –, dar nu putem să vorbim despre o adevărată Europă unită şi despre drepturile omului atâta timp cât cetăţenii români şi bulgari sunt ţinuţi la uşile Schengen din voia unor politicieni europeni.

Perlele nemuritoare ale useristului Bulai

Iulian Bulai  a reușit să se facă remarcat în mod spectaculos în 2021, în ziua în care românii sărbătoreau Ziua Culturii Naționale. Într-un stil care a stârnit ironia și critica opiniei publice, Bulai a ieșit în spațiul public pentru a demonstra că ipocrizia politicienilor nu are limite, iar dorința lor de a ieși în evidență poate duce adesea la situații care frizează ridicolul, considerat de unii drept o formă de „artă”. După controversata declarație conform căreia Maica Domnului ar fi o mamă surogat, care i-a atras critici din partea credincioșilor de toate confesiunile și de la episcopul de Iași, Iosif Păuleț, Bulai a ales să-și îndrepte atenția și către prestația grupului umoristic Vacanța Mare din programul TVR 1 de Revelion, fiind bănuit de unii că ar fi „interesat” de obținerea funcției de președinte-director general al televiziunii naționale.

Pe 15 ianuarie, deputatul a reușit să iasă din anonimatul politic și să atragă atenția printr-o postare pe pagina sa de socializare care a generat peste 300 de comentarii, în mare parte nefavorabile. Bulai a subliniat importanța dezbaterii libere cu privire la Mihai Eminescu în Ziua Culturii Naționale, evidențiind că aceasta reprezintă o componentă esențială în formarea unui gândire critice și creativității. Cu toate acestea, deputatul a stârnit valuri de critici și controverse prin afirmația sa conform căreia, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi susținut mișcarea „Fără penali în funcții publice”, ar fi criticat pensiile speciale, ar fi dorit desființarea inspectoratelor școlare, ar fi promovat construcția rapidă a autostrăzii A8 pentru a facilita călătoriile de la Iași la Viena, și ar fi dorit reforma radicală a TVR, SRR și CNA.

Această serie de afirmații a stârnit un val de critici din partea unor persoane din diverse regiuni ale țării, care au considerat că deputatul a atins un nivel de penibil care reflectă starea actuală a clasei politice din România. Un citat sugestiv, atribuit lui Eminescu, a fost adus în discuție pentru a sublinia actualitatea și relevanța gândirii sale în contextul societății contemporane.