S-a stins unul dintre cei mai mari experţi din lume în domeniul ştiinţelor naturale

Unul dintre cei mai mari experţi din lume în domeniul ştiinţelor naturale şi al conservării, naturalistul american Edward O. Wilson, supranumit un „Darwin al zilelor noastre”, a murit, duminică, la vârsta de 92 de ani în Massachusetts, a anunțat fundaţia acestuia într-un comunicat, potrivit Reuters.

Alături de naturalistul britanic David Attenborough, Wilson era considerat unul dintre cei mai mari experţi din lume în domeniul ştiinţelor naturale, dar și în furnici, fiind descoperitorul a peste 400 de specii din aceste insecte. A fost recompensat de două ori cu premiul Pulitzer şi a popularizat termenul ”biodiversitate”.

Proiectul Half-Earth Project, iniţiat de Wilson, reprezintă un apel pentru protejarea a jumătate din suprafaţa de uscat şi de apă a Terrei, astfel încât să existe suficiente ecosisteme diverse şi bine conectate pentru a anula fenomenul extincţiei speciilor, care se întâmplă într-un ritm fără precedent în ultimii 10 milioane de ani.

Organizaţia Naţiunilor Unite a îndemnat statele membre să îşi ia angajamentul pentru conservarea a 30% din suprafaţa de uscat şi de apă până în 2030, o ţintă inspirată în parte de Wilson.

Fost profesor universitar la Harvard, Wilson şi-a petrecut ultimii ani într-o comunitate de pensionari din nord-estul Statelor Unite şi a publicat recent un nou volum dintr-o lungă serie de cărţi despre biodiversitate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole