Elon Musk avertizează că misiunea de colonizare a planetei Marte poate fi extrem de riscantă pentru cei care se vor oferi să participe.
„Este periculos, nu este confortabil, este o călătorie lungă, s-ar putea să nu te întorci în viaţă, dar este o aventură glorioasă şi o experienţă uimitoare. Da, s-ar putea să mori, să nu ai mâncare bună.„, a spus Musk râzând, într-un interviu acordat lui Peter Diamandis.
Călătoria spre Marte nu este greu de realizat, spune Fondatorul SpaceX. Însă procesul de colonizarea a Planetei Roşii va fi o provocare uriaşă. Toţi cei care vor să se înscrie în program vor avea o şansă, indiferent de banii din cont, declară Elon Musk.
Un milion de oameni, pe Marte
„Am auzit şi lucruri absurde, de genul, este o evadare a oamenilor bogaţi. Nu! Nu este pentru fiecare. Doar pentru voluntari!”. Elon Musk vrea ca un milion de oameni să trăiască pe Marte până în anul 2050. În acest moment, roverul Perseverance al NASA explorează Planeta Roșie şi a reuşit să producă cinci grame de oxigen folosind atmosfera de pe Marte.
Experimentul a avut loc pe 20 aprilie iar dispozitivul utilizat de NASA pentru sinteza oxigenului se numește MOXIE.
Agenția spațială americană, speră că acest dispozitiv, la o scară mai mare, va putea fi folosit în explorările cu echipaj uman.
Românii sunt mereu cu un pas in urma informaților de buna calitate și culeg mai mereu informațiile învechite.
Planeta Marte! Da’ asa este o misiune riscantă: spațiul poate face ravagii asupra sănătății astronauților. Dar actualele știri de pe planeta Marte ne reactualizează mintea și judecata .
Privim atent către agenția spațială canadiană care a testat capacitatea unei cămăși inteligente pline de senzori de a monitoriza sănătatea astronauților în spațiu – iar rezultatele inițiale se arată promițătoare, sugerând că are mai multe avantaje față de alte metode.
Provocarea: toate aceste amenințări fac din monitorizarea sănătății astronauților în timpul misiunilor spațiale o prioritate maximă pentru agențiile spațiale.
Ideea: În 2019, Agenția Spațială Canadiană a finanțat un studiu al Universității din Waterloo pentru a testa o abordare diferită pentru monitorizarea sănătății astronauților.
Uitați-vă la cât de mult s-a schimbat planeta Pământ în patru decenii, privește către român” a rămas in urma sau nu?