Să mai și râdem! Declarații stupide făcute politicienii noștri în ultimul an

Reprezentanții celor mai importante partide au comis pe rând gafe care au generat valuri de mesaje ironice pe rețelele de socializare. Totul a început, în primăvară, cu o problemă de mască la fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu și s-a terminat către finalul anului cu declarația liderului PSD, Marcel Ciolacu, în care explica de ce i s-a atribuit lui Vasile Dîncu „portofelul apărării” în loc de portofoliu.

 Pe 11 aprilie, ministrul USR de atunci al sănătății, Vlad Voiculescu, a stat fără masca de protecție COVID înaintea unei conferințe de presă, iar în sală erau mai multe persoane. „Nu cumva să intre cineva să mă vadă că sunt fără mască, când este cineva lângă mine”, a spus Vlad Voiculescu către consiliera sa, care i-a transmis imediat: „Pune un pic masca aia! Pune-ți masca pe care o ai!”.

 Pe 26 mai, în discursul prin care a criticat PNRR în Parlament, copreședintele AUR, George Simion, a citat mai multe versuri, însă le-a atribuit în mod eronat poetului Mihai Eminescu. În realitate, versurile erau din poezia „Eminescu răsucindu-se în mormânt” și aparţineau poetului băcăuan Marian Bamboi.

 Pe 10 august, premierul de atunci Florin Cîțu a fost întrebat de jurnaliști, la Palatul Parlamentului, dacă știe cât costă o pâine sau o sticlă de ulei, în contextul în care afirmase că veniturile românilor au crescut. „Nu pot să spun. Nu mănânc pâine. Încerc să nu mănânc pâine”, s-a eschivat Cîțu, în prezent președinte al PNL.

Pe 24 august, proaspăt numit ministru al finanțelor, Dan Vîlceanu nu a știut cât este salariul minim în România. Întrebat într-o conferință de presă cât este salariul minim net, ministrul PNL a răspuns că „este în jur de 1.600 și ceva”. „1.386” – l-au ajutat jurnaliștii, după care Dan Vîlceanu, actualmente ministru la Investiţii şi Fonduri Europene, a persistat în eroare: „Este 2.380, cred, salariul minim brut. Da… Deci, nu are cum să fie 1.300”.

Pe 27 septembrie, președintele Klaus Iohannis a comis și el o gafă. Aflat alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, șeful statului s-a contrazis. El a spus inițial „la noi sunt foarte mulţi români care s-au vaccinat”, apoi, după câteva secunde, a afirmat: „E păcat că sunt așa puțini”. Momentul a avut loc la conferința de presă în care Ursula von der Leyen a transmis că PNRR, planul prin care România primește 29,2 miliarde de euro, a primit „undă verde” de la Comisia Europeană.

Pe 22 noiembrie, după validarea miniștrilor PSD din Guvernul Ciucă, președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, a încercat să explice la o conferință de presă ce îl recomandă pe Vasile Dîncu la Ministerul Apărării. Liderul PSD a confundat însă noțiunea de „portofoliu” cu „portofel”. „Decizia majoritară a fost ca domnul Dîncu să fie desemnat din partea PSD să ocupe portofelul de ministru al apărării”, a spus Ciolacu, în prezent şi președinte al Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...