Trump: Să scăpăm de buletinele de vot şi va fi paşnic

Președintele Donald Trump a fost întrebat la o conferință de presă dacă îşi ia angajamentul să asigure un transfer fără violenţă al puterii indiferent de rezultatul alegerilor în care se confruntă cu democratul Joe Biden.

„Va trebui să vedem ce se întâmplă. Să scăpăm de aceste buletine de vot prin poștă şi va fi foarte paşnic, nu va fi un transfer cu adevărat, va fi o continuare”, a răspuns Trump. Preşedintele republican se plânge regulat de condiţiile organizării scrutinului şi afirmă că votul prin corespondenţă reprezintă o sursă de potenţiale fraude. Votul prin corespondenţă ar urma să fie mult mai utilizat în acest an electoral în SUA, din cauza pandemiei.

Fără democrație, SUA este Belarus

Răspunsul președintelui a declanșat reacții furtunoase ale presei americane, care a comentat imediat că Donald Trump  refuză să se angajeze la transferul paşnic al puterii în cazul înfrângerii la alegerile de la 3 noiembrie. Și Joe Biden a reacţionat imediat la afirmaţiile omului de afaceri republican care avansează frecvent ideea că nu va recunoaşte rezultatul alegerilor. Donald Trump a formulat aceeaşi ameninţare cu prilejul scrutinului din 2016 pe care l-a câştigat în faţa lui Hillary Clinton.

Și senatorul republican Mitt Romney a reacţionat cu indignare, subliniind că transferul paşnic al puterii este fundamental pentru democraţia SUA și fără asta este Belarus. Orice sugestie a unui preşedinte că s-ar putea sustrage de la această garanţie constituţională este în acelaşi timp de neimaginat şi inacceptabilă, a scris el pe Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...