Șah mat: Un obiect preferat al lui Ceaușescu e scos la vânzare

Una dintre mesele de șah din fosta colecție Nicolae Ceaușescu este scoasă la vânzare în cadrul Licitației de Design de Interior de la Artmark, din 1 octombrie.

Un împătimit al jocului de șah, Ceaușescu își petrecea timpul liber practicând celebrul sport al minții alături de miniștri sau tovarăși de partid. Masa de șah scoasă acum la licitație constituie unul dintre obiectele “de mobilier” preferate ale lui Ceaușescu, fiind de dimensiuni mari. Păstrează, inclusiv prin dimensiunile pieselor sale, istoria unei epoci ceaușiste în care dictatorul comunist prefera să se întreacă în acest joc al minții, refuzând cu orice preț să piardă vreo partidă.

Cu un preț de pornire de 350 euro, masa de șah este  dotată cu două postamente sculptate și a fost confecționată într-un atelier românesc, probabil la Arad – potrivit Artmark. Piesa de colecție este însoțită de certificatul de proveniență RAAPPS (și de vânzare în licitațiile organizate la începutul anilor 1990 pentru lichidarea recuzitei vilelor prezidențiale).

Piesele de colecție pot fi văzute la Palatul Cesianu-Racoviță

Masa de șah din colecția Nicolae Ceaușescu se regăsește între cele aproximativ 300 de obiecte decorative de colecție care vor fi scoate la vânzare în Licitația de Design de Interior. Printre acestea se fac remarcate garniturile pentru salon, colecția de sticle Galle, Daum Nancy ori Murano, paravanelele Rococo sau pictate pe piele de Cordoba, lămpile extravagante Mid Century Modern, ceasuri Ormolu de șemineu sau vasele din materiale rare. Până joi, 1 octombrie, atunci când se va desfășura exclusiv online, pe platforma de licitații Artmark Live, Licitația de Design de Interior, piesele de colecție pot fi văzute la Palatul Cesianu-Racoviță, intrarea fiind gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...