Șahul, materie opțională în școli din toamnă

De anul viitor, șahul va fi predat în școli ca materie opțională. Deja, 50.000 de copii din școlile primare și 3.000 de profesori s-au înscris în programul pilot.

Sportul minții, șahul este tot mai practicat de copii. În București, 800 de elevi se antrenează pentru a face performanță.

Proiectul numit ”Educație prin șah” prevede introducerea șahului ca materie opțională în școli și a fost lansat de Federația Română de Șah. Acesta va fi un opțional pentru clasele a III-a și a IV-a. 

Totodată, proiectul prevede formarea profesorilor, oferirea șahului ca materie de studiu opțională și organizarea de competiții. 

Odată cu introducerea acestui proiect apar, însă și o serie de îngrijorări, mai ales în rândul dascălilor.

Obiectivul pentru primul an este de a forma 3.000 de profesori specializați, care să predea șahul pentru 50.000 de elevi, începând cu anul școlar 2024. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...