Salarii majorate la stat cu până la 25%. Spor pentru solicitare neuropsihică

Românii care lucrează în instituţiile statului vor primi salarii mai mari, în perioada următoare chiar și cu până la 25%. Pe listă se află personalul de la Agenţia Naţională de Integritate, dar și angajații de la mai multe instituții subordonate Ministerului Agriculturii.

Este vorba de majorări în lanț propuse în Camera Deputaților și care vizează mii de salariați. În topul majorărilor se află Agenția Națională de Integritate, instituție ai cărei salariați vor primi o leafă mai mare cu 25%, deoarece aceștia vor beneficia de un spor pentru solicitare neuropsihică.

În acest caz, proiectul a trecut de Camera Deputaţilor. Între timp, însă, au fost depuse mai multe proiecte de lege aflate în dezbatere acum şi vizează majorări de salarii pentru mii de bugetari. 

Astfel, salariile angajaților de la APIA, de la Facultatea de Silvicultură, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sau de la Agenția pentru Investiții Rurale au toate șansele să se mărească cu 10% – 15%. În cazul unui director, de exemplu, creșterea este de aproximativ 2.300 lei valoare brută. Personalul de la Direcțiile Agricole Județene a fost ceva mai norocos și a primit un salariu mai mare încă de la 1 ianuarie cu până la 50%.

Acești angajați au deja un spor pentru condiții vătămătoare de 15%. Acum,  potrivit unui amendament depus la un proiect de lege, ar urma să primească acest spor toți angajații de la stat indiferent de instituție, potrivit Antena3.ro. 

Cum merg sporurile la ANI

Angajații de la ANI beneficiază de două sporuri care se acordă aproape tuturor salariaților. Este vorba, în primul rând, de sporul de 15% din salariul de bază pentru gestionarea datelor și informațiilor clasificate. Apoi, mai există un alt spor, tot de 15%, pentru condiții vătămătoare acordat inclusiv șoferilor din instituție. 

Angajații care au titlul de doctor beneficiază de 50% din salariul minim brut aflat în plată. Dacă punem la socoteală noile sporuri, se sare cuantumul de 50% din salariul de bază. În plus, dacă personalul din instituție va avea și proiecte cu finanțare externă, atunci va mai exista un spor de minimum 25%.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...