Salina Praid – închisă temporar din cauza ploilor abundente

Publicat: 15 mai 2024, 19:42, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ECONOMIE , ? cititori
Salina Praid – închisă temporar din cauza ploilor abundente
Foto: 360x.ro

Societatea Naţională a Sării a decis sistarea activităţii de producţie şi de vizitare în Salina Praid, în vederea protejării şi a siguranţei personalului şi vizitatorilor.

Măsura va rămâne în vigoare până la rezolvarea situaţiei create de infiltraţiile recente la Salina Praid, a anunțat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

Pe fondul precipitaţiilor abundente din perioada 17 – 19 aprilie 2024, care s-au prelungit până în prezent, s-a constatat pătrunderea în subteran a apei dulci provenite din pârâul Corund.

„Drept urmare conducerea Societăţii Naţională a Sării SA a luat decizia de a stopa activitatea de extracţie, dar şi vizitarea Salinei Praid, până la remedierea situaţiei, pentru protecţia angajaţilor şi a turiştilor. Societatea Naţională a Sării, prin specialiştii săi, face toate demersurile necesare pentru redeschiderea activităţii la Salina Praid în cel mai scurt timp posibil. În acest sens, vom reveni cu informaţii actualizate asupra situaţiei de la faţa locului”,a mai anunțat MEAT.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului recomandă turiştilor care doreau să viziteze Salina Praid în această perioadă să se îndrepte către alte obiective turistice din judeţul Mureş, până la remedierea situaţiei şi redeschiderea salinei pentru vizitare.