”Sănătatea copiilor e în pericol din cauza lipsei medicamentelor în toată Europa”, avertizează pediatrii europeni

Medici pediatri din câteva țări europene își exprimă îngrijorarea legată de lipsa medicamentelor destinate copiilor într-o scrisoare deschisă, adresată miniștrilor Sănătății, transmite AFP. 

Agenția de presă informează că a intrat în posesia unei copii a acestei scrisori

În această scrisoare, semnată, printre alții, de Andreas Werner, președintele Asociației Franceze pentru Pediatrie Ambulatorie (AFPA), și de Thomas Fischbach (BVKJ), omologul german, medicii afirmă că ”sănătatea copiilor și tinerilor noștri este în pericol din cauza lipsei medicamentelor în toată Europa”, transmite BFMTV.

”Este urgentă găsirea unei soluții rapide, fiabile și durabile”, transmit medicii în această scrisoare adresată miniștrilor Sănătății din Germania, Franța, Sud Tyrol (Italia), Austria și Elveția.

Stocuri de bază în Europa

”Considerăm că este responsabilitatea decidenților politici de a garanta o producție și o aprovizionare suficiente, pentru a face stocuri de medicamente importante necesare îngrijirii pediatrice de bază în Europa”, subliniază semnatarii, potrivit versiunii germane a acestei scrisori traduse de AFP, versiunea franceză fiind disponibilă ulterior.

Este vorba de antibiotice, analgezice, medicamente contra febrei și astmului și, de asemenea, de vaccinuri.

”Fără copii și tineri sănătoși, societatea noastră nu are viitor!”, este concluzia acestei scrisori, semnată inclusiv de președintele Confederației Europene a Pediatrilor (ECPCP), Laura Reali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...