Sănătatea mintală a danezilor e la limită

Distanţarea socială şi îngrijorările legate de maladia COVID-19 au determinat o creştere a numărului de rezidenţi danezi care au solicitat ajutor medical de specialitate. Aceasta pentru a putea să depăşească stările de anxietate şi de depresie pe care le-au dezvoltat în timpul pandemiei.

O declarație în acest sens a făcut directorul executiv al Tryg, cea mai mare companie de asigurări din ţările scandinave, citat de Reuters.

În general, Danemarca este cunoscută pentru faptul că se află în fruntea clasamentului celor mai fericite ţări din lume, cu o rată scăzută a infracţionalităţii şi cu un sistem medical generos, deşi acestea sunt susţinute prin una dintre cele mai mari rate de impozitare din lume, potrivit Agerpres.

Însă perioadele prelungite de lockdown şi izolarea din timpul pandemiei de COVID-19 par să fi avut un efect negativ asupra sănătăţii mintale.

O tendință îngrijorătoare

“Pandemia de coronavirus începe să aibă efecte serioase asupra sănătăţii mintale a danezilor“, a declarat CEO-ul Tryg, Morten Hubbe, după publicarea rezultatelor obţinute de această companie în primul trimestru al anului 2021.

Directorul companiei Tryg, al cărei nume înseamnă “sigur” în limba daneză, a constatat că numărul asigurărilor pentru boli mintale a crescut în primul trimestru din acest an, continuând astfel o tendinţă îngrijorătoare constatată anul trecut.

A devenit tot mai clar faptul că apar anumite provocări pentru sănătatea noastră mintală atunci când ne lipsesc interacţiunile sociale şi când oamenii sunt mai îngrijoraţi din cauza noului coronavirus“, a mai declarat Morten Hubbe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...