Sancțiuni doar pentru unii: Zeci de mari companii americane și din UE operează în continuare în Rusia

251 de mari companii internaționale, printre care se numără zeci de firme din Uniunea Europeană și chiar Statele Unite ale Americii operează în continuare pe teritoriul Rusiei, la o sută de zile de când aceasta a declanșat războiul împotriva Ucrainei. Vorbim inclusiv de companii afectate direct de conflict, cum ar fi Leroy Merlin, al cărei centru comercial din Ucraina a fost bombardat, un angajat pierzându-și viața.

De la invazia din 24 februarie, aproape 1.000 de companii internaționale au anunțat modificări ale planurilor lor pentru Rusia. Multe au anunțat o ieșire completă și și-au închis activitate, altele – doar și-au suspendat afacerea ori au renunțat la investițiile planificate. Alții, în schimb, continuă să funcționeze normal.

În cazul Statelor Unite ale Americii, 33 de giganți comerciali fac afaceri pe teritoriul Federației Ruse la același nivel ca și înainte de război. Printre cele mai cunoscute se numără Hard Rock Café, Match Group, Patreon, Riot Games, Tom Ford sau Tupperware.

Dintre marile companii europene ce operează în continuare în Rusia printre cele mai importante se numără Acerinox (Spania), Agrana, Kronospan (Austria), Air Serbia, Alumil (Grecia), Anytal (Marea Britanie), Ariston Group, Benetton, Diadora, Giorgio Armani (Italia), Auchan-Retail, Lacoste, Leroy Merlin (Franța), B. Braun, Carl Zeiss (Germania), Bekaert (Belgia), CANPACK (polonia), EMS-Chemie , Zepter (Elveția) ori Gorenje (Slovenia).

Pe plan internațional, pe lângă companii din China ori India, țări ce nu au adoptat o poziție clară de condamnare a agresiunii împotriva Ucrainei, regăsim operând în continuare în Rusia companii din Japonia (Asics, Itochu, Makita, Mitsubishi Heavy Industries), Coreea de Sud (Posco),  Israel (Check Point Software, Cofix Coffee) sau Egipt (Air Egipt), pentru a da doar câteva exemple.

Lista completă a celor 251 de companii a fost publicată de publicația ucraineană Economichna Pravda (epravda.com.ua).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...