Sătenii din Periprava cer autorităților un autobuz și un medic

Locuitorii satului Periprava, comuna C. A. Rosetti, județul Tulcea, își strigă, în urma opririi navigației civile pe Brațul Chilia al Dunării, nemulțumirile față de măsurile luate de autorități. Practic, oamenii de acolo se consideră primele victime ale unui război care nu le aparține.

Ei spun că este lăudabilă rapiditatea cu care s-a acționat pentru confortul și întrajutorarea refugiaților de război.

Dar, pentru ei, închiderea Brațului Chilia constituie un impediment serios. Ca să-și facă aprovizionarea cu alimente sau medicamente, oamenii de aici ar trebui să dea pentru un drum la Tulcea, dus – întors, și vorbim despre un drum de 80 de kilometri, câteva sute de lei.

De asemenea, lipsa medicilor la spitalul din Sulina este o problemă foarte importantă. Pentru că, nimeni, indiferent de ce probleme de sănătate ar avea, nu poate să beneficieze de asistență medicală.

În zonă sunt oameni în vârstă, dar și bebeluși și femei gravide. Așa stând lucrurile, fără medicamente, fără alimente, fără medici, localnicii consideră că zona în care trăiesc ar putea fi luată în calcul ca una în stare de necesitate.

Drept care, cer autorităților județene să introducă un mijloc de transport pe grind, adică un microbuz sau autobuz, de la ei până la Tulcea. Dar și reorganizarea spitalului din Sulina și aducerea aici, faptic, a măcar a unui medic. Astea înainte să moară oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...