Satul Demydiv inundat de ucraineni ca să stopeze înaintarea trupelor ruse

Când forțele ruse au invadat Ucraina pe 24 februarie, autoritățile ucrainene au decis, pentru a întârzia înaintarea invadatorilor, să distrugă intenționat infrastructura. Astfel, armata lui Zelenski a aruncat în aer peste 300 de poduri, a bombardat drumuri și a dezactivat linii de cale ferată și aeroporturi pentru a canaliza trupele inamice, mult mai bine echipate cu armament, în capcane.

Pagubele totale aduse infrastructurii de transport după două luni de război sunt de aproximativ 85 de miliarde de dolari, a afirmat guvernul ucrainean.

„Nu ne-am fi aruncat în aer podurile dacă nu ar fi început războiul”, a declarat Oleksandr Kubrakov, ministrul infrastructurii, pentru New York Times. „Cauza este aceeași: agresiunea Federației Ruse”, a adăugat el.

În același scop, de a îngreuna înaintarea trupelor lui Putin și, în plus, de a salva Kievul spre care armata rusă se îndrepta în forță, ucrainenii au deschis în mod intenționat un baraj de acumulare și au inundat satul Demydiv.

Desigur, casele și câmpurile din Demydiv, aflat în regiunea Kiev, au fost afectate și cei 1300 de locuitori au satului au fost puși în încurcătură, dar toată lumea a fost de acord că, astfel, a fost salvată capitala. Ba, chiar și satul, căci, soldații ruși nu au putut să se manifeste ca în alte zone unde au ucis, torturat și violat civili.

Totul a devenit o imensă mlaștină care a împiedicat înaintarea rușilor și a permis armatei ucrainene să câștige timp prețios. Situația cu satul inundat în mod intenționat a fost relatată în New York Times, chiar la sfârșitul lunii februarie, după ce satul era deja sub ape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole