Satul din România în care oamenii trăiesc fără curent și telefoane, doar cu credință: „Dacă te rogi cu dragoste, ține și de foame”

Publicat: 05 mai 2024, 18:12, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Satul din România în care oamenii trăiesc fără curent și telefoane, doar cu credință:

Într-un sat izolat din inima Munților Buzăului, viața bate în ritmul simplu al credinței și al armoniei cu natura. Aici, oamenii au ales să lase în urmă civilizația și confortul orașului pentru a-și dedica viețile lui Dumnezeu și pentru a trăi în pace și liniște.

Cu ajutorul părintelui Mihail, acești oameni au ridicat din nimic un micuț sat în Năieni, județul Buzău. Fără drumuri asfaltate și fără electricitate, satul este un colț de rai între cer și pământ, unde viața este simplă și autentică.

„Rugăciunea este cea mai puternică! Dacă o faci cu dragoste, ține și de foame. Am observat că aici este ceva cu totul altfel”, mărturisește părintele Sava.

Fără acces la curent electric, oamenii sunt „forțați” să se roage mai mult, găsind în credință și în comuniunea cu Dumnezeu sursa lor de putere și alinare. Pentru acești locuitori, liniștea și pacea sufletească sunt mai prețioase decât orice bun material.

„Primul lucru care a contat a fost că nu avem curent electric aici. Sursă de curent electric nu este și atunci ești ‘forțat’ să te rogi mai mult”, explică fratele Mina, un alt membru al comunității.

Reportajul complet despre viața simplă și plină de credință a locuitorilor acestui sat poate fi urmărit duminică seară, de la ora 21:00, în Ediția Specială prezentată de Berta Popescu, la Antena 3 CNN. Un loc unde timpul pare să se fi oprit și unde oamenii își găsesc pacea interioară în mijlocul naturii și al credinței neclintite.