Scandal de corupție în administrația locală din Vaslui: Consilier județean și fiii săi, arestați pentru camătă și șantaj

Publicat: 14 mai 2024, 13:14, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Scandal de corupție în administrația locală din Vaslui: Consilier județean și fiii săi, arestați pentru camătă și șantaj
Costică Lupu, consilier județean în Vaslui Foto: Consiliul Județean Vaslui

Un consilier județean din Vaslui, Costică Lupu, alături de cei doi fii ai săi, Elvis și Narcis, au fost arestați sub acuzații de camătă și șantaj, într-un caz ce a șocat comunitatea locală. Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, cei trei ar fi acordat împrumuturi ilegale cu dobânzi exorbitante, ajungând până la 100% din valoarea împrumutului, fără autorizație.

Polițiștii au intervenit vineri, 10 mai, efectuând percheziții la locuințele celor trei bărbați din Negrești, confiscând arme albe și sume de bani în valoare de peste 26.000 de lei. Ancheta a relevat că aceștia foloseau șantajul și amenințările cu violența pentru a-și recupera împrumuturile.

Procurorii au solicitat arestarea lor, iar instanța a aprobat cererea, emițând mandate de arestare pentru 30 de zile. Cu toate acestea, consilierul județean și fiii săi au contestat decizia, iar Tribunalul Vaslui urmează să decidă dacă aceștia vor rămâne în arest sau vor fi eliberați sub o altă măsură preventivă.

Costică Lupu, membru important al Partidei Romilor din Vaslui, a ajuns consilier județean din partea PSD, iar acum candidează pentru un nou mandat, dar din partea PUSL. Fiind angajați în instituții subordonate Consiliului Județean Vaslui, această implicare într-un scandal de corupție ridică întrebări serioase cu privire la etica și integritatea în administrația locală.