Scandal financiar de proporții: Bărbatul care a furat 1,6 milioane de euro din conturile firmelor pentru care lucra, se află sub lupa justiției

Publicat: 14 mai 2024, 18:29, de Radu Caranfil, în Justitie , ? cititori
Scandal financiar de proporții: Bărbatul care a furat 1,6 milioane de euro din conturile firmelor pentru care lucra, se află sub lupa justiției

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, angajat la trei firme cu atribuții de administrare a conturilor bancare și patrimoniului, este investigat pentru delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de euro. El este acuzat că, împreună cu o femeie, ar fi furat diverse sume de bani, realizând peste 300 de transferuri într-o perioadă de mai mulți ani.

Polițiștii și procurorii din București l-au plasat sub control judiciar pe bărbat, iar în urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate documente relevante pentru caz, precum și dispozitive electronice. Pe lângă controlul judiciar, s-a dispus și instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor sumelor de bani și a bunurilor mobile și imobile. Cercetările sunt coordonate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Mai precis:

În urma investigațiilor, s-a constatat că bărbatul, ar fi acționat în mod repetat, pe parcursul anilor 2017-2023, însușindu-și sume de bani prin retrageri fragmentate de numerar și transferuri către mai multe conturi bancare, totalizând peste 300 de operațiuni. Aceste acțiuni au cauzat un prejudiciu estimat la aproximativ 1,6 milioane de euro persoanelor vătămate.

Pe lângă reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, acestuia i s-a impus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Totodată, s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra tuturor sumelor de bani și a bunurilor mobile și imobile deținute de acesta.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efectuat două mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost ridicate mai multe documente relevante în cauză, precum și dispozitive electronice. Totodată, un mandat de aducere a fost pus în aplicare pe numele bărbatului de 63 de ani, iar trei persoane vizate au fost duse la audieri.

Cercetările în acest caz sunt în curs de desfășurare sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, iar acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Capitalei și de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.