Scandal în campania electorală la Vernești: Acuzații de corupție și abuz de putere

Publicat: 14 mai 2024, 11:44, de Vlad Stefan Orjan, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Scandal în campania electorală la Vernești: Acuzații de corupție și abuz de putere

În plină efervescență a campaniei electorale din comuna Vernești din județul Buzău, acuzațiile între taberele „buni” și „răi” își ating cotele maxime. Un val de nemulțumiri și dezvăluiri zguduie scena politică locală, evidențiind o serie de practici corupte și abuzuri de putere atribuite primarului Daniel Năstase, aflat la conducerea comunei timp de 12 ani.

Într-o declarație amplă, cetățenii din Vernești aduc în discuție o serie de acuzații grave împotriva actualului primar, Năstase Daniel, zis Jantea. Printre acestea se numără utilizarea abuzivă a resurselor publice în scopuri personale, favoritismul în angajările la nivelul primăriei și al instituțiilor publice locale, precum și implicarea în afaceri dubioase și ilegale.

Asfaltare doar în campaniile electorale la Vernești

Deși timp de ani de zile lucrările de infrastructură au stagnat, apropiindu-se acum de alegeri, acestea sunt accelerate brusc, ridicând suspiciuni cu privire la intențiile reale ale primarului. Mai mult decât atât, se aduc acuzații că terenurile agricole și alte bunuri ale comunității ar fi fost redistribuite în mod discreționar, în avantajul unor persoane apropiate primarului.

asfaltare vernești

Reacția cetățenilor din Vernești este una fermă, exprimându-și dezamăgirea față de practicile corupte și manipulatoare ale primarului în funcție. Îndemnul lor este unul de responsabilitate civică și de vigilentă, subliniind importanța alegerii corecte și a sancționării oricăror forme de abuz și corupție în administrația publică locală.

12 ani comuna Vernești a fost ținută pe ”butuci”

În mijlocul agitației din campania electorală din comuna Vernești, se întețește lupta pentru adevăr între cei care aspiră la putere și cei care au dominat și umilit comunitatea timp de 12 ani. Cu privire la actualul primar, Daniel Năstase, se aduc acuzații grave de abuzuri și corupție, subliniindu-se că timp de ani de zile a stagnat progresul în comună, iar acum, în preajma alegerilor, pare să acționeze doar pentru a-și menține poziția, încercând să-și acopere urmele.

Cetățenii evidențiază o serie de practici incorecte ale primarului, printre care folosirea abuzivă a resurselor publice în interes personal, favorizarea unor persoane apropiate, și ignorarea legilor și a normelor etice în conducerea primăriei. De la manipularea angajărilor la presiuni asupra angajaților pentru a-și păstra pozițiile, și până la presiuni asupra presei și distribuirea ilegală a terenurilor, acuzațiile sunt numeroase și grave.

Întrebarea care se ridică acum în fața alegătorilor este cât de mulți vor fi dispuși să vadă dincolo de aparențe și să își exercite dreptul de vot în mod informat și responsabil. Se pun în discuție nivelul de naivitate, educația și gradul de conștientizare al cetățenilor, într-un apel la responsabilitate și vigilență civică.

În timp ce primarul Năstase își dorește un nou mandat, cetățenii Verneștiului își exprimă îngrijorarea și neîncrederea în capacitatea acestuia de a conduce în mod onest și eficient. Se solicită intervenția autorităților competente precum DNA pentru a investiga aceste acuzații și pentru a aduce transparență și responsabilitate în administrația locală.

Venituri puține, dar banii sunt cu sacii

Într-o notă finală, se atrage atenția asupra unor aspecte financiare dubioase, inclusiv presupuse cheltuieli pentru un transplant de ficat în Turcia. Aceste aspecte ar trebui investigate de către instituțiile competente, într-o încercare de a aduce lumină în această poveste controversată a politicii locale.

De unde provine suma de 200.000 euro, domnule primar Năstase Daniel, pentru transplantul de ficat în Turcia? Așa se zvonește în comunitate că banii au fost direcționați pentru operația și tratamentul tău, deoarece, conform declarației de avere, pare că nu dispui de o avere considerabilă.