Scandal în Giurgiu: Protest împotriva primarului din Mihăilești după ce a închis un drum

Publicat: 07 iun. 2024, 12:58, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Exclusiv
Scandal în Giurgiu: Protest împotriva primarului din Mihăilești după ce a închis un drum

Un conflict intens între autorități și localnici a izbucnit în orașul Mihăilești, după ce Primăria a decis închiderea unei străzi din satul Novaci. Situația a degenerat, iar intervenția jandarmilor și a mascaților a fost necesară pentru a dispersa mulțimea furioasă.

Este drumul de acces al copiilor către școală, iar oamenii susțin că de mai bine de 100 de ani acel drum exista, servind generații întregi de elevi și localnici. Recent, însă, edilul a dispus închiderea drumului, stârnind indignarea comunității. Decizia a fost întâmpinată cu proteste și nemulțumiri, locuitorii argumentând că închiderea acestui drum istoric afectează siguranța și accesul facil al copiilor la educație. În ciuda argumentelor aduse de autorități privind necesitatea acestei măsuri, comunitatea rămâne unită în eforturile de a păstra deschis acest simbol al continuității și tradiției locale.

În urma deciziei administrației locale de a închide o stradă, mai mulți cetățeni s-au adunat pentru a bloca operațiunea. Reprezentanții primăriei au solicitat ajutorul jandarmilor pentru a calma spiritele, însă tensiunile au escaladat rapid. În imagini filmate de localnici, se poate observa cum unul dintre jandarmi deschide o butelie de gaze lacrimogene și o îndreaptă către protestatari. Mulțimea s-a retras în grabă, tușind și strigând injurii.

Incidentul a fost și mai șocant pentru că printre cei prezenți la fața locului se aflau și copii, conform sursei citate.

Potrivit unui comunicat al Poliției din Mihăilești, conflictul a început la ora 09:26, când un bărbat a apelat la 112 pentru a raporta că are un conflict cu reprezentanții unei instituții publice care intenționau să închidă o stradă. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat că lucrătorii instituției montaseră o plasă care bloca accesul unei alei.

Ulterior, un alt apel a fost primit de la un angajat al instituției, care a semnalat că lucrările sunt împiedicate de un grup de cetățeni. Echipajele de poliție au sosit pentru a investiga, dar situația a devenit tensionată, fiind necesară intervenția Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu și a Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

„În cadrul intervenției, polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au folosit pulverizatorul cu substanță iritant-lacrimogenă”, se arată în comunicatul Poliției. De asemenea, au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicare sau îngreunare a circulației pe drumurile publice, precum și verificări privind modul de intervenție al polițiștilor prezenți la fața locului.