Scandal în Japonia: Relatări despre profesori care au verificat sutienele fetelor

Guvernul japonez a recomandat autorităţilor şcolare să îşi revizuiască regulile stricte privind aspectul elevilor, după mai multe scandaluri provocate de unele cerinţe referitoare la acesta.

Şcolile japoneze au pus în mod tradiţional accentul pe uniformitatea elevilor, pentru a descuraja atitudinile rebele şi a permite copiilor să se concentreze numai asupra activităţii lor. Regulile se referă haine, tunsoare şi, în unele cazuri, chiar la culoarea lenjeriei intime a elevilor, potrivit RADOR. Relatări recente despre profesori care au verificat sutienele fetelor sau i-au forţat pe copii să îşi dea jos haine interzise au generat îngrijorări profunde în ţară.

Aşa-numita „regulă a negrului” care prevede ca toţi japonezii să aibă părul negru este şi ea în atenţia publică. Recent, o elevă a dat în judecată şcoala sa pentru a solicita daune emoţionale, după ce a fost forţată în mod repetat să-şi vopsească părul natural castaniu. Deseori, reprezentanţii şcolilor cer dovezi că anumite nuanţe de păr sunt naturale, afectându-i astfel în special pe elevii din diferite minorităţi etnice, potrivit BBC.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole