SCANDAL la debaterea moțiunii împotriva ministrului de Interne. Lucian Bode, săgeți otrăvite către Drulă și Orban

Publicat: 17 oct. 2022, 16:35, de Florentin Lucaniuc, în POLITICĂ , ? cititori
SCANDAL la debaterea moțiunii împotriva ministrului de Interne. Lucian Bode, săgeți otrăvite către Drulă și Orban

Dezbaterile la moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, au început luni în plenul Camerei Deputaţilor, iar votul va fi dat miercuri.

Lucian Bode îi atacă pe liderii USR și Forța Dreptei, Cătălin Drulă și Ludovic Orban. El îi spune lui Ludovic Orban că a fost implicat într-un accident.

Moţiunea a fost depusă de 55 de parlamentari USR şi neafiliaţi aparţinând Partidului Forţa Dreptei.

„Domnule Drulă, am mai văzut mitomani în politica românească și știți că nu au sfârșit bine”, a spus Bode, inistând că liderul USR a semnat pentru documentele cu specificațiile tehnice acum contestate.

 Lucian Bode acuză că USR sabotează aderarea României la Schengen, având alte interese.

„Cum impuneți mesaje anti-Schengen în punctajele de la partid, dle Drulă? Cu toate aceste minciuni anti-românești vă faceți de râs”, a spus el.

„Ați căzut în ridicol cu acuzațiile cu BMW și cu acuzațiile de plagiat”, a continuat el.

Cătălin Drulă nu a „lăsat garda jos”. „Greu de imaginat atâta sfidare și tupeu. PNRR e semnat de Florin Cîțu, este programul de reforme pe care actuala Coaliție nu sunt în stare să le facă”, a spus Drulă.

„Respect dreptul Parlamentului de a folosi pârghiile de control asupra guv. În cei 14 ani am scris şi am semnat zeci de moţiuni simple, dar niciodată nu am văzut un text ilogic şi plin de minciuni, mai lipsit de coerenţă, cu teme amestecate şi aruncate fără noimă precum cel pe care îl dezbatem. De la transporturi, la poliţie, de la Facebook la aşa-zisa secretizare a tezei de doctorat. Un ghiveci, un fel de shaorma cu de toate, un text din care nici voi, semnatarii, nu cred că aţi înţeles mai nimic”, a spus Lucian Bode în plen, citat de news.ro.

El a continuat: „Ceea ce vă mână în acest demers lamentabil este disperarea. Disperarera a două formaţiuni politice, din care una tocmai şi-a pierdut reperul şi o oaste de strânsură formată din zece plăieşi”.

„Adevărul e că irelevanţa vă ustură. Vorbiţi de funie în casa spânzuratului? (..) Domnului Drulă i se pot reţine două operaţiuni din timpul mandatului de ministru al Transporturilor – operaţiunea ranga şi securilă microfon. Nimic despre Blue Air? Dle Orban? Unde sunteţi, unde v-aţi ascuns? Nu v-a lăsat Nelu Iordache să scrieţi despre Blue Air? Sigutr, asta nu-l ajuta nici pe dl. Drulă… Dle. Orban, vedeţi cu e soarta? Vorbiţi de achiziţia de BMW. Parcă tot BMW era şi maşina cu care aţi făcut accident când eraţi ministru al Transporturilor… Sau era un Audi… Cert e că era îprumutată de la Nelu Iordache. Nu e bine. Am auzit că Nelu Iordache a devenit scriitor…”, a spus Bode în plen.

George Simion îi arată ușa ministrului de interne

Ministrul Bode trebuie să plece, spune liderul AUR, George Simion, în timpul dezbaterii moțiunii simple împotriva ministrului de Interne, anunță Mediafax.

„Ce veți vota în continuare este afacerea domnului Schmidt, achiziția lui Klaus Iohannis, 600 de mașini BMW, girate din banii românilor, pentru că așa se fac lucrurile la noi în țară. De aceea, ministrul Bode trebuie să plece pentru că astfel de afaceri poate se făceau în anii 90, la începutul lui 2000… Dar suntem în anul 2022 și veți avea repercursiuni, cred eu”, afirmă George Simion.

El afirmă că ministrul Lucian Bode „nu trebuie să plece doar pentru afacerea BMW”.

„Mai au colegii multe motive, eu vă dau unul singur, faceți poliție politică, ați participat la deschiderea împotriva mea a două dosare penale”, încheie Simion.

Şedinţa, la care participă 217 de deputaţi, se desfăşoară în prezenţa ministrului Lucian Bode şi este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Moţiunea a fost citită în plen de deputatul USR Cristian Seidler.

Semnatarii cer ca ministrul Bode să plece de la conducerea MAI, deoarece nu a reuşit reformarea instituţiei. Potrivit acestora, „cea mai mare reuşită” a mandatului lui Bode este „licitaţia cu dedicaţie pentru achiziţia a 600 de BMW-uri de la prietenul preşedintelui Klaus Iohannis”.

Care sunt cirticile celor de la USR

„După aproape doi ani de mandat la Ministerul Afacerilor Interne, nu se mai îndoieşte nimeni că prioritatea ministrului Lucian Bode este să protejeze interesele de partid, nu pe cele ale oamenilor. Iar când nu se preocupă de interesele de partid, domnul Bode se îngrijeşte de interesele infractorilor, ale clienţilor politici şi ale prietenilor şefului său direct, Klaus Iohannis. La urma urmei, ar fi putut fi altfel când ai pus în fruntea MAI un om care, pe când era ministru al Transporturilor, a dovedit că nu dă doi bani pe lege? Sau aţi uitat episodul maşinii ministrului care, depăşind pe linie continuă, pe un pod, a provocat un accident în urma căruia au fost rănite două persoane?”, se arată în moţiune.

Bode mai este acuzat că şi-a secretizat lucrarea de doctorat „cu o zi înainte de termenul anunţat pentru publicarea integrală” şi ar fi „tatăl corupţilor din minister”.

Iniţial, moţiunea simplă, intitulată „Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat”, trebuia să fie dezbătută săptămâna trecută, însă a fost reprogramată la solicitarea ministrului care a anunţat că este „angrenat într-o serie de activităţi cu oficialităţi străine”.

Ionuţ Stroe: Moţiunea USR – o nouă acţiune de PR a unui partid mic, a unui partid gălăgios

Deputatul PNL Ionuţ Stroe a caracterizat, luni, moţiunea simplă a USR depusă împotriva ministrului Lucian Bode drept „o acţiune de PR a unui partid mic, gălăgios, aflat în criză de subiecte şi în cădere liberă în sondaje”.

„Asistăm astăzi (…) la o nouă acţiune de PR a unui partid mic, a unui partid gălăgios, aflat, evident, în criză de subiecte şi cădere liberă în sondaje. Acest ritm cu care USR depune moţiuni şi întreprinde aceste atacuri şi acţiuni politicianiste este fix egal cu ritmul în care scade în sondaje şi vă asigur, dragi colegi, este un ritm extrem de rapid. Şi de această dată, neavând nici măcar numărul de semnături necesare pentru a depune această moţiune au luat nişte semnături pe datorie şi au reuşit din a doua încercare să depună un nou document propagandistic înţesat cu fel de fel de minciuni şi acuze. Absolut nimic nou sub soare în ceea ce priveşte acţiunea politică a USR”, a spus Stroe la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

El a adăugat că USR este un partid care trăieşte din „isterie” şi „tupeu”.

„Şi pentru că e absolut normal pentru dânşii să îşi ascundă lipsa de experienţă, să îşi ascundă această neputinţă, această slăbiciune, poate, de a propune, de a veni cu idei, de a veni cu ceva soluţii, USR trebuie, ca de fiecare dată, să găsească vinovaţi, să dea vina pe cineva. Ei, de altfel, sunt nişte predestinaţi, ei sunt nişte imaculaţi, ei sunt nişte politicieni născuţi pentru a arăta cu degetul, pentru a acuza”, a afirmat deputatul liberal.