Scandal la festivalul Sanremo. E invocat atacul la simbolurile creștine (VIDEO)

A 71-a ediție a Sanremo, cel mai important concurs italian de muzică, e în plin scandal. Reprezentanții Asociației Internaționale a Exorciștilor, singurul organism recunoscut oficial de Vatican, protestează vehement cu privire la „spectacolele demonice” ale artiștilor Achille Lauro și Fiorello.

În timp ce omenirea trece printr-o perioadă marcată de durere din cauza pandemiei, pe scena Ariston a fost atins un nivel cu adevărat inacceptabil de profanare, blasfemie și dispreț la adresa credinței catolice”.

Asociația susține, de asemenea, că spectacolele „au afectat sensibilitatea și credința a milioane de italieni și a credincioșilor din toată lumea”.

Referindu-se la „reprezentația” lui Achille Lauro, difuzată în a doua seară a Festivalului, Asociația i-a reproșat acestuia „deghizarea ireverențioasă”. Ținuta de scenă a acestuia voia să copieze „ unele dintre cele mai sacre imagini pentru credincioșii ceștini; de la coroana de spini a lui Hristos, până la Sfânta Sa Inimă, și Fecioara Maria”.

Un mod cinic și crud

Asociația a catalogat spectacolele de la San Remo drept „un mod cinic și crud de a exploata credința creștină pentru a face un spectacol, a obține succes și a câștiga bani. În calitate de creștini nu putem rămâne pur și simplu „fără cuvinte”. Avem datoria să facem publice dezaprobarea și indignarea noastră. ”.

De aceeași părere este și monseniorul Antonio Suetta, episcopul eparhiei Ventimiglia-Sanremo.

Prin intermediul site-ului web al eparhiei, episcopul și-a exprimat și el indignarea.„

Potrivit Il Giornale, spectacolul în care Rosario Fiorello a purtat o coroană de spini face și obiectul unei plângeri penale, care va depusă la Parchetului din Verona.  Inițiativa îi aparține managerului național al organizației Circolo Christus Rex-Traditio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...