Scandal la Ministerul Sănătății. Rezidenții nu sunt primiți la Alexandru Rafila

Câteva zeci de viitori medici s-au strâns în fața Ministerului Sănătății, încercând să intre la ministrul Alexandru Rafila sau să ajungă măcar la secretarul general Mihai Alexandru Borcan, după ce au rămas fără loc, deși au trecut examenul de rezidenţiat.

Tinerii cer să fie create locuri suplimentare, demers susținut și de Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel.

Anca Alexandrescu a încercat să ajungă la ministrul Alexandru Rafila pentru a-i cere explicații, însă, jandarmii nu i-au permis accesul, spunându-i că trebuie să aștepte. Jurnalista a avut un schimb dur de replici cu doi jandarmi de la intrare.

„Nu blocăm accesul, cerem să fim primiți (…) Dar de ce la 11.30? Dumneavoastră în numele cui vorbiți, nu vă supărați, și cine a făcut acest program să ne primească la 11.30? Vorbiți cu mine, pentru că eu sunt inițiatoarea acestui demers! (…) Nu plecăm până nu primim un răspuns la solicitarea noastră. (…) Foarte complicat să ajungem la domnul Rafila”, le-a spus Anca Alexandrescu jandarmilor prezenți, potrivit Stiripesurserse.ro.

„Alexandru Rafila, este de negăsit, nu vrea să rezolve această problemă, deși în trecut au mai fost astfel de situații și s-au creat locuri suplimentare. Unul dintre secretarii de stat le-a explicat medicilor că nicio faptă bună nu scapă nepedepsită. Vrem să cerem să discutăm cu ministrul Sănătății sau cu unul dintre cei 6 secretari de stat sau pe unul dintre cei 45 ai lui Alexandru Rafila. Vă spun clar că dacă Rafila sau un secretar de stat nu vine să discute cu noi și să ofere o soluție, eu voi merge alături de medicii care au dat examenul până la premierul Nicolae Ciucă. Am vorbit și cu oameni din Comisia de sănătate din Parlament, se pare că singura problemă este aici, la ministerul Sănătății, aici sunt niște Dumnezei”, a declarat jurnalista.

Printre cei aflați în fața sediului Ministerului Sănătății se mai află o delegație a medicilor nemulțumiți de modul în care a decurs examenul, dar și Dumitru Coarnă și Dana Varga, fost consilier prezidențial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...