Scandal la primăria Timișoarei: primarul USR acuză „o bandă de simpatizanți AUR” că a pătruns ilegal în sediu. „Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent”

Un grup de câteva zeci de persoane, membri sau simpatizanți ai Alianței pentru Unirea Românilor, au intrat vineri în sediul Primăriei Timișoara, scandând lozinci împotriva edilului. Manifestanții nu au întâmpinat nicio rezistență din partea celor care păzesc obiectivul, motiv ca oamenii legii să fie caracterizați drept „impotenți” de primar.

Câteva zeci de persoane, participante la un miting organizat de AUR în Timișoara, au pătruns vineri în sediul primăriei orașului. Manifestanții scandau „Ieși afară, javră ordinară”, „Fritz, nu uita, Timișoara nu-i a ta”, Venim, intrăm, peste tine”. După aproximativ cinci minute petrecute în sediu, au decis să-l părăsească, fără a produce alte incidente.

Evenimentul a fost extrem de dur taxat de primarul Dominic Fritz (USR).

O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie.

Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent.

Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen”, a transmis Fritz.

Acesta spune că acceptă dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului.

Edilul cere instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte.

Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara.

Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timișoara este și va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta”, a mai spus edilul.

Reacția AUR

Copreședintele grupării, George Simion, etichetează declarația lui Fritz drept „o minciună”.

Ce a spus Fritz este o minciună sfruntată, oamenii aceia nu erau aduși nici cu autocarul, nu avem nicio legătură cu Noua Dreaptă, care avea un protest la jumătate de oră după. Nu am intrat în Primăria Timișoarei fără vreun act de violență, fără să vină vreun polițist local sau vreo altă autoritate să ne întrebe ceva, nici de certificat medical, nici ce vrem. De-abia la etajul unu a venit un domn care nu s=a recomandat, am aflat ulterior că era managerul orașului, și am cerut ceea ce am cerut de la început: o audiență pentru Ioan Bânciu, a cărui soție a fost ucisă de dictatura lui Ceaușescu. De o lună și jumătate nu este primit în audiență nici el, nici alți timișoreni, de domnul Fritz sau de viceprimari”, ne-a transmis Simion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...