Scandal la TVR: Umor de Vacanța Mare sau bășcălie împotriva restricțiilor de pandemie?

Programul de Revelion al postului național de televiziune TVR a fost făcut de Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu, asistați de Dan Bittman. Cele câteva ore de glume de tip Vacanța Mare și atacurile la Klaus Iohannis și la restricțiile impuse de pandemie au dus la declanșarea unui scandal imens între conducerea TVR și a CNA.

A reacționat inclusiv deputatul Iulian Bulai, șeful comisiei mass-media din Parlament, care a declarat că showul a fost de prost gust, iar TVR trebuie reformat sau desființat. În același mod a reacționat și Dorina Rusu, membru al CNA, care a considerat spectacolul ca fiind „grotesc”.
Reacțiile au fost directe împotriva șefei TVR, Doina Gradea, pe care a atacat-o și Sorin Ilieșu, membru al CA din TVR (numit de PSD). El a declarată că „cu scandalul Garcea și Leana șui Pârțag la Revelionul TVR-1 s-a umplut paharul. Demisia, doamnă PDG Doina Gradea!”

Spectacol Vacanța Mare

Deși se poate spune că au dreptate contestatarii spectacolului de Revelion, se uită câteva lucruri. În primul rând, umorul este o chestie de gust și trebuie tratat ca atare. Nu se poate spune că spectacolul lui Dan Negru de la Antena 1 este vreun show cult sau de „bun gust”, chiar dacă reușește să ocupe primul loc în audiențe în fiecare an. Sau cel de la România TV ori Kanal D.

Vacanța Mare rămâne, alături de Divertis, rămâne în istoria umorului românesc din anii 1990 și chiar 2000. Nu și-au modificat stilul de glume, bancuri și scheciuri din anii 90, ci doar au mai apărut personaje, precum Leana Pârțag. Așa că e cam ciudat să spui că TVR a făcut un show de „prost gust”.

Da, este o problemă atunci când se cheltuie bani fără justificare. Aproximativ 60.000 de euro au ajuns la Mihăescu, Pietreanu, Bitman și firmele lor, la care se adaugă cheltuiala cu personalul și echipamentele din TVR. Ar fi potrivit un audit față de cheltuielile pe care TVR le face în general, nu doar pentru spectacolele ocazionale.

Anti restricții de pandemie

De altfel, șefa TVR a și reacționat la interpelările deputatului Bulai, pe care îl acuză de tendințe dictatoriale în declarațiile făcute și de amenințarea directă a unui șef de instituție de către un parlamentar.

Și, parțial, Doina Gradea are dreptate. Până la urmă urmă, problema TVR nu se rezolvă prin schimbarea unui director, trebuie modificată toată structura instituției, unde acum sunt aproape la fel de mulți șefi decât angajați.

Ce i se reproșează însă inclusiv de către Ministerul Sănătății este „bășcălia” la care ai fost supuse măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus. Mugur Mihăescu este cunoscut ca fiind un vehement critic al restricțiile, mai ales cele de închidere a restaurantelor și barurilor, el fiind patronul câtorva localuri din București. Poate că ar fi fost mai nimerit să găsească alți actori sau comedianți pentru spectacolul de Revelion, mai ales că actorii de teatru au fost loviți economic la fel de mult de pandemie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole