EXCLUSIV Scandal pe site-ul Primăriei pentru extinderea unei grădinițe din Sectorul 4

Publicat: 17 iun. 2021, 07:30, de Răzvan Zamfir, în ACTUALITATE , ? cititori
EXCLUSIV Scandal pe site-ul Primăriei pentru extinderea unei grădinițe din Sectorul 4

Pe strada Obolului, la intersecție cu intrarea Fieni, din Sectorul 4 al Bucureștiului, există o grădiniță privată, pe care proprietarul, Aviz Sprint SRL, vrea să o extindă de la 3 la 5 etaje. Intenția și solicitarea aprobăriiPUZ a stârnit o ploaie de proteste ale vecinilor, îngrijorați că străzile, destul de înguste se vor aglomera și mai rău din cauza mașinilor cu care părinții își vor aduce copii, dar și din cauza intenției de modificare a încadrării zonei, care ar permite construcția unor clădiri mai înalte într-o zonă plină de case de circa 10 metri înălțime.

Alături de opoziția majorității vecinilor, compania Aviz Sprint are de așteptat și din cauza amânării cu 12 luni a PUZ-urilor de sector impusă de primarul Nicușor Dan. Dar, principala problemă pare a rămâne faptul că vecinii se opun aprobării PUZ-ului, indiferent când s-ar întâmpla.

O parte dintre comentariile de pe site-ul PMB

Proiectul a intrat la aprobare în 2020, și deocamdată așteaptă, ca majoritatea celorlalte din listă, dar a stârnit destule discuții, deși la prima vedere e doar extinderea unor clădiri deja existente. Potrivit documentelor cercetate de Puterea.ro, aceasta presupune un CUT de 47%, un CUT de 1,88, și o înălțime în creștere de la 15,7 la 20 de metri. Practic transformarea clădirilor din S+P+3E, în S+P+4E+ E5 tehnic, o suprafață construită adăugată de 193 mp, care se adaugă la cei 983 mp deja existenți.

Problema, de fapt, în acest caz, dar și în altele, constă în sistematizarea defectuoasă a orașului. Administratorii săi au ignorat vreme de 30 de ani îngustimea străzilor, lipsa de utilități și de căi de acces, care s-au făcut, majoritatea, după ureche, iar acum orașul trage ponoasele. Orice investiție, mai mare sau mai mică, încurcă pe cineva, fie prin regimul de înălțime, fie prin aglomerația creată în trafic. Astfel, stresul creat în București crește, și nu ar fi exclus ca aceste dispute să se transforme în lucruri mai periculoase.