Scandal și tensiuni la SAJ Buzău: Acuzații grave la adresa managerului Zissu Luana. Conduce serviciul de 14 ani, ca interimar

Publicat: 05 mart. 2024, 07:10, de Vlad Stefan Orjan, în Sănătate
Scandal și tensiuni la SAJ Buzău: Acuzații grave la adresa managerului Zissu Luana. Conduce serviciul de 14 ani, ca interimar

Un grup de peste 70 de angajați de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Buzău au decis să iasă public cu o serie de acuzații grave la adresa managerului interimar, Zissu Luana. Spre nemulțumirea colectivului, aceasta pare să folosească tactici agresive și manipulatoare pentru a-și consolida puterea și pentru a-și asigura loialitatea angajaților.

Managera, în funcție de 14 ani, a fost pusă în post de către primarul de la Poșta Câlnău, în 2010, și beneficiază de sprijinul sindicatului SAJ Buzău, în principal al liderului Dogaru Vasili, conform acuzațiilor aduse din partea angajaților. Totuși, surse din interior susțin că acest sprijin ar putea slăbi, dat fiind faptul că primarul nu o mai susține și niciun partid politic nu mai are încredere în ea.

Printre acuzații se numără presiunile puse asupra angajaților de a se înscrie în sindicat și de a susține politic AUR. Se pare că managera îi cheamă individual în biroul său, folosindu-se de slăbiciunile și greșelile trecute ale fiecăruia, pentru a le forța loialitatea. Totodată, se vehiculează că ar utiliza șantajul pentru a obține aderența la sindicat, amenințând cu probleme majore în cazul refuzului.

O altă situație tensionată este legată de o petrecere organizată în mod forțat pentru data de 19 martie, sponsorizată parțial de Sindicatul SAJ Buzău, cunoscut susținător al AUR pe rețelele de socializare. Angajații susțin că se simt obligați să participe, iar absența la acest eveniment ar putea atrage consecințe grave, inclusiv amenințări cu probleme în viitorul lor profesional.

În ciuda opoziției din partea angajaților, managera pare să-și dorească să controleze în totalitate sindicatul SAJ Buzău, inclusiv prin intermediul liderului Dogaru Vasili, susținător al AUR. Există temeri că aceasta vrea să submineze posibila înființare a unui nou sindicat de către fostul lider, Ionuț Stoicescu, și de fratele acestuia, Mihalcea.

Angajații speriați și nemulțumiți cer o schimbare la nivelul conducerii SAJ Buzău, susținând că managera Zissu Luana nu este capabilă să gestioneze instituția în mod echitabil și profesionist. Ei solicită o conducere care să aducă normalitatea și liniștea într-un mediu de lucru deja tensionat de stresul muncii în domeniul medical.

Ziarul Puterea a mai scris despre cazul managerului interimar al SAJ Buzău și în anul 2023: Cum se conduce un Serviciu de Ambulanță timp de 13 ani prin interimat. Rețeta succesului de la Buzău!