Scandal uriaș în handbalul românesc: Tandemul Dedu-Vărzaru acuzat că a trucat examenele pentru arbitrii și a instituit taxă de protecție lunară

Publicat: 15 apr. 2022, 10:31, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Scandal uriaș în handbalul românesc: Tandemul Dedu-Vărzaru acuzat că a trucat examenele pentru arbitrii și a instituit taxă de protecție lunară
Alexandru Dedu si Cristina Varzaru

De câteva zile, în plină campanie electorală pentru alegerile din 28 aprilie de la Federația Română de Handbal (FRH), a izbucnit un scandal uriaș  despre corupția din acest sport, dar mai ales despre arbitraje.

Constantin Din: ”Au fost echipe cărora li s-a solicitat taxă de protecție lunară”

Fostul arbitru internațional, Constantin Din, candidează pentru șefia FRH, iar, recent, într-o emisiune online găzduită de Eurosport România, a făcut o mulțime de acuzații surprinzătoare, dar foarte grave, la adresa arbitrajului din handbalul românesc, cu bătaie directă către cei doi vătafi ai FRH, președintele Alexandru Dedu și secretarul general Cristina Vărzaru.

”Examenele arbitrilor, la partea teoretică, cred că 90% dintre arbitri aveau rezultatele, răspunsurile. În schimb la partea fizică, testele sunt modificate: timpii sunt modificați pentru a putea promova cât mai mulți arbitri. Baremurile sunt micșorate pentru a promova cât mai mulți arbitri”, a precizat Constatin Din.

Totodată, el a declarat că ”au fost echipe, și-mi asum ce spun, au fost echipe cărora li s-a solicitat taxă de protecție” și ”nu știu dacă asta ați auzit-o până acum. Taxă de protecție lunară!”.

Declarația acestuia este de a dreptul incredibilă, mai ales că vine din partea unui fost arbitru de handbal. În același timp, Constantin Din identifică și cine sunt artizanii acestei corupții din handbalul românesc.”Sistem ticălos, sistem corupt, e un sistem de care actuala federație, actuala conducere a federației a știut lucrurile astea și cu toate astea l-a acceptat”, a subliniat acesta.

Constantin Din

Somația lui Dedu către Din: Să aducă dovezile care susțin acuzațiilor de corupție din arbitraj

Declarațiile lui Constantin Din a enervat foarte tare tandemul Dedu-Vărzaru care a răspuns acestuia pe un ton agresiv tocmai pe pagina de Facebook a federației.

”Sunt atacuri mult prea grave care afectează munca a mii de oameni din handbal, care trăiesc zi de zi corect, la echipele lor de club, împreună cu colegii lor de arbitraj, la toate nivelurile, încercând să crească pentru binele întregului handbal românesc. (…) Președintele FRH, Alexandru Dedu, îl somează pe domnul Constantin Din să aducă dovezile care susțin aceste acuze și să le prezinte direct organelor competente ale Statului care se ocupă de corupție”, se menționează în replica postată de tandemul Dedu-Vărzaru.

Însă, nu trebuie omis faptul că Alexandru Dedu a preluat, în 2014, șefia FRH cu sprijinul direct al fostului lider PSD Victor Ponta, iar cel de al doilea mandat l-a obținut în 2018 cu voturile arbitrilor și observatorilor, dar și a foștilor arbitri și observatori.