Scandal uriaș. Iulian Dumitrescu vrea să transforme stațiunea Breaza în groapa de gunoi a județului Prahova

Publicat: 30 mai 2024, 15:30, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Scandal uriaș. Iulian Dumitrescu vrea să transforme stațiunea Breaza în groapa de gunoi a județului Prahova

Locuitorii stațiunii Breaza din județul Prahova sunt în pragul unei revolte fără precedent, din cauza faptului că în centrul localității baronul de Prahova Iulian Dumitrescu vrea să facă o rampă de gunoi chiar între casele localnicilor. 

Bogdan Novac, primarul USR, trecut recent la PNL, al orașului prahovean Breaza, va propune azi spre adoptare un proiect de hotărâre de consiliu local extrem de controversat, care a stârnit furia locuitorilor din stațiune. Este vorba de proiectul pentru aprobarea „PUZ-Schimbare destinație teren din zona de locuințe și gospodărie comunală în zonă gospodărie comunală pentru amplasare centru de colectare deșeuri prin aport voluntar (Sstud=11.589 mp) (vezi documentul în facsimil).

„Construim împreună”… rampă de gunoi în loc de panouri fotovoltaice

Practic, edilul Bogdan Novac vrea ca azi, în ședința de Consiliu Local Breaza, să înființeze o platformă de colectare a  deșeurilor din Prahova pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriat pentru managementul deșeurilor-Prahova”, condusă de către președintele Consiliului Județean Prahova, adică de Iulian Dumitrescu, chiar dacă el este sub control judiciar pentru o mită de 3.200.000 de euro. Viitoarea rampă de colectare selectivă a gunoaielor va fi amplasată în zona centrală a stațiunii Breaza, între casele și vilele localnicilor și ale rezidenților, și va avea o suprafață de circa 11.500 mp. Așadar, cum este menționat pe afișul electoral al lui Bogdan Novac, alături de Iulian Dumitrescu, „Construim împreună!”  rampa de gunoi de la Breaza.

Însă, pentru realizarea acesteia, primarul USR-PNL Bogdan Novac a recurs la o șmecherie cu iz penal. În prima fază a inițiat un proiect pentru înființarea unor panouri fotovoltaice, iar acum vrea să schimbe PUZ-ul pentru a înființa o platformă de colectare selectivă a gunoaielor din Prahova.

Avize pro și contra, dar și pe repede înainte

Însă, această afacere a fost pusă pe picioare, pe repede înainte, la Consiliul Județean Prahova, unde în comisia de urbanism și avizare de la Ploiești s-a dat un aviz cu observații din partea unui membru, pe motiv că este zonă sensibilă cu alunecare de teren. Dar, ieri, în ședințele comisiilor de la Consiliul Local Breaza, afacerea tandemului Dumitrescu-Novac a primit trei avize favorabile și trei împotrivă. Locuitorii din stațiunea Breaza sunt extrem de revoltați de inițiativa edilului Bogdan Novac și a baronului Lamborghini și, deja, s-au mobilizat și astăzi vor lua cu asalt primăria. PNL Prahova, în frunte cu Iulian Dumitrescu, neagă că vor să facă o rampă de gunoi în centrul stațiunii Breaza, dar documentele sunt clare și nu mai lasă loc la niciun comentariu.

Proiect BREAZA