Scandal uriaș la Giurgiu. ALDE Vosganian, Chițoiu și fostul viceprimar Vladu au impus ilegal un consilier… PSD

Consiliul Local al municipiului Giurgiu este în mijlocul unui scandal uriaș ca urmare a unor jocuri de culise incredibile ”țesute” de șefii ALDE de la București pentru protejarea afacerilor unui lider local prins în offiside de ANI.

Incompatibilul Vladu reconfirmat de Vosganian și Chițoiu

Pe data de 1 februarie 2019, Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil pe liderul ALDE Giurgiu, Alexandru Vladu, fost viceprimar al municipiului Giurgiu între 2016 și 2020 și, ulterior, ales consilier local după alegerile locale din 2020.

ANI l-a declarat incompatibil pe Alexandru Vladu pentru că ”În mandatul 2012 – 2016 a exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Național „Ion Maiorescu” Giurgiu, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”. 

Dar, după tragerile de timp rezultate în urma contestațiile clasice a stării de incompatibilitate, Alexandru Vladu a fost ejectat în urmă cu câteva luni din Consiliul Local Giurgiu și, automat, locul său trebuia luat de către următorul candidat ALDE – Gușă Remus Gheorghe.

Dar, surpriză! Noua conducere interimară de la ALDE formată din copreşedinţii Varujan Vosganian, Mohammad Murad şi Mircea Minea l-a reconfirmat ca președinte al organizației Giurgiu pe fostul viceprimar Alexandru Vladu, cel declarat incompatibil de ANI.

Interesul personal poartă fesul… ALDE Vosganian și Chițoiu

Și prima mutare a tripletei Vosganian-Murad-Minea, după indicațiile și recomandările liderul din umbră al celor de la ALDE, Daniel Chițoiu, a fost să-l dea afară din partid pe cel care trebuia să ajungă consilier local la Giurgiu, Remus Gheorghe Gușă.

De ce? Pentru ca în locul lui Gușă să fie impus un apropiat al incompatibilului Alexandru Vladu. Este vorba despre Dan Pinciu Alex, cel care pe 20 decembrie 2022 a depus jurământul în calitate de consilier local al municipiului Giurgiu din partea ALDE.

Numai că, a apărut o mutare neașteptată! Consilierul local PSD Marian Măroiu informează Consiliul Local Giurgiu că ”Dl. Pinciu, care a depus jurământul data trecută, că, între timp, și-a pierdut calitatea de membru ALDE, printr-o adeziune la PSD. Probabil că Prefectura Giurgiu o să atace în contencios administrativ hotărârea noastră privind validarea lui Pinciu Dan Alex în funcția de consilier.”

Adică, noul consilier local ALDE de la Giurgiu este de fapt membru… PSD. Scandal, justificări, explicații, dar totul este numai pentru un interes major al incompatibilului Alexandru Vladu.

Adică, Alexandru Vladu vrea să-și protejeze în continuare afacerile derulate cu Primăria Giurgiu, în special cele din zona investițiilor din învățământul giurgiuvean, prin intermediul noului consilier ALDE Pinciu Dan Alex.

Numai că instanța dar și Prefectura Giurgiu au fost sesizate de jongleria politică regizată de Alexandru Vladu pentru Dan Alex Pinciu cu acordul duetului Vosganian-Chițoiu, adică un membru PSD a fost impus consilier local la Giurgiu din partea ALDE.

DNA e iar pe recepție la Giurgiu

Dar, potrivit informațiilor noastre, mai multe instituții de forță ale statului, inclusiv DNA, au luat în vizor această jonglerie politică regizată la Giurgiu de duetul Vosganian-Chițoiu pentru protejarea și perpetuarea afacerilor lui Alexandru Vladu.

Și slavă Domnului, cei de la DNA au ce să scaneze când vine vorba despre afacerile lui Alexandru Vladu derulate din bani publici prin municipiul Giurgiu că, deh, doar și-au făcut recent mâna cu baronul Niculae Bădălău.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...