SCANDALOS! Ce ministru PSD a făcut propagandă pentru China. Amenințare la adresa securității naționale?

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a primit în trecut 25.000 de lei pentru articole în care a promovat compania de tehnologie chineză Huawei. Câciu este, în virtutatea funcției, membru al Consiliului Superior de Apărare a Țării.

Adrian Câciu a justificat propaganda pro-chineză ca pe un simplu contract comercial. Ministrul de Finanțe a spus, într-o intervenție televizată, că articolele plătite pe care le-a publicat în trecut nu au favorizat compania chineză, ci mai degrabă „un anumit principiu”.

„Nici anul acesta nu am reușit să avem licitație 5G. Nu contează cine ar câștiga, ci ideea de bază este pierderea de competitivitate”, a spus Adrian Câciu.

Potrivit documentului, demnitarul a primit în 2020 suma de 25.700 de lei de la o companie de publicitate. Banii sunt trecuți în declarația ministrului la categoria „contracte drepturi de autor” și ar fi provenit, în fapt, de la compania chineză, care în acel an derula o amplă acțiune de lobby în România.

Contextul era unul delicat: Huawei dorea să participe la licitația pentru implementarea tehnologiei 5G în România, ceea ce ridica probleme de securitate națională, dată fiind apropierea companiei de Partidul Comunist din China.

Jurnaliștii au descoperit articole și interviuri publicate de Adrian Câciu în 2020 în care acesta a luat explicit apărarea Huawei.

Unul dintre articole a fost marcat ca fiind plătit și a fost publicat pe platformele Wall-street.ro și Financial Intelligence pe 17 septembrie 2020.

„Proiect editorial susținut de Huawei”, era eticheta pusă acelui articol, în care Adrian Câciu critica România pentru că a semnat un Memorandum 5G cu SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Se întâmplă în această noapte: Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament...

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30,...