Scandalos. Putin i-ar fi promis Ardealul lui Orban

Publicat: 09 mart. 2024, 10:22, de Cristian Ghica, în ACTUALITATE , ? cititori
Scandalos. Putin i-ar fi promis Ardealul lui Orban
Puterea dezvăluie adevărul din spatele lui Viktor Orban, premierul Ungariei. Un analist militar, care nu a vrut să-și dezvăluie identitatea, a spus adevărul. În preambul, vă prezentăm câteva titluri și declarații din presa de azi, care converg cu declarațiile analistului.

Puterea dezvăluie ce vrea de fapt Viktor Orban, premierul Ungariei. Un analist militar, care nu a vrut să-și dezvăluie identitatea, a spus adevărul. În preambul, vă prezentăm câteva titluri și declarații din presa de azi, care converg cu declarațiile analistului.

Joe Biden, președintele SUA: „Putin în Rusia este în plină ofensivă, invadând Ucraina și semănând haos în toată Europa și nu numai. Dacă cineva din această sală crede că Putin se va opri la Ucraina, vă asigur că nu o va face”.

Ungaria vrea să obțină Transilvania

Ungurii cutremură toată România! Un cunoscut economist rus a scos la iveală care ar fi planul Ungariei. El a precizat că acest lucru s-ar putea întâmpla după ce Rusia va cuceri regiunile estice ale Ucrainei, titrează capital.ro.

Potrivit lui Mihail Gazin, un economist rus, premierul Viktor Orban ar dori să extindă teritoriul Ungariei. Printre altele, el ar dori să achiziționeze Transcarpatia din Ucraina, Transilvania, care reprezintă mai mult de o treime din teritoriul României, și o felie din Croația.

El a adăugat că, dacă războiul din Ucraina va continua, Rusia va cuceri regiunile estice ale țării. Și atunci Orban va anunța pretențiile sale teritoriale față de Ucraina. Potrivit Pravda sârbă, teritoriul pe care Budapesta l-ar revendica este Transcarpatia, care a aparținut Regatului Ungariei timp de mai bine de un mileniu, până la Tratatul de la Trianon din 1920. În plus, Ungaria vrea să obțină Transilvania și un coridor spre mare prin Croația, menționează aceeași sursă.

Viktor Orban privește Transilvania ca pe „propria curte”

Istoricul italian Stefano Bottoni: Viktor Orban privește Transilvania și România ca pe „propria curte”, titrează Europa Liberă.

Istoricul Stefano Bottoni, profesor la Universitatea din Florența, vorbește într-un interviu acordat Europei Libere despre controversatele declarații făcute de premierul Ungariei, Viktor Orban, în România.

„Acesta e felul în care Orban privește Transilvania și România – un fel de curte din spate. Nu are un respect înalt față de România, știe că România este importantă pentru Ungaria din punct de vedere al securității energetice, al chestiunii balcanice, regionale, NATO, UE și așa mai departe. Dar știe și că România nu poate deveni niciodată un partener strategic, precum Serbia și Slovacia.”, spune istoricul.

România Mare, între 1918 – 1940

Ministrul de Externe din Ungaria își dorește refacerea Ungariei Mari

Viktor Orban vrea ca Ungaria Mare să fie refăcută. Transilvania și Regiunea Transcarpatia sunt vizate: „Venim împotriva porţilor iadului!”, scrie lumeapolitică.ro

Péter Szijjártó, ministrul de Externe din Ungaria, a dat de înțeles că își dorește refacerea Ungariei Mari.

Conform spuselor sale, „dacă nu ar fi aşa, nu ar exista nicio şansă de a pune capăt războiului şi de a încheia o pace pe termen lung”. Ministrul susține că „NATO = război, aproape orice altceva = pace”.

Miza maghiară

Ungaria pregătește lovitura în Transilvania! Ce plan are Viktor Orban: Asta este miza maghiară!

Profesorul Dan Dungaciu a argumentat că Ungaria sugerează implicit necesitatea unei co-suveranități în Transilvania, întrucât prezența semnificativă a Ungariei în această regiune face dificilă discutarea chestiunilor legate de Transilvania fără a implica Ungaria, scrie capital.ro.

Putin via Orban

„Relația dintre Putin și Orban este bazată pe promisiuni veridice, dar și pe fapte care se întâmplă azi. Dacă urmărești relația economică cordială dintre Rusia și Ungaria, îți poți da seama că vine dintr-o profunzime ideologică, iar ce ne parvine nouă prin media este praf în ochi.

Dacă urmărești relația lui Putin cu Orban, o să vezi că Orban are un curaj insuflat, nu poate să-și permită de unul singur să ridice glasul la UE și nici pretenții fără acoperire.

Orban este susținut de Putin, pentru că președintele rus și-a făcut un cap de pod în Ungaria. Pentru Putin, România este un teritoriu, nu un popor, un neam. Și Orban are încredere în el, pentru că ambii desconsideră România.

Putin i-a promis Ardealul lui Orban, după ce capătă supremație în Ucraina. Suntem la mâna Europei, să nu accepte așa ceva. Și la picioarele NATO.”, ne-a declarat un analist militar, care a vrut să-și păstreze anonimatul.