Scandalul „Eclerul” continuă între Jamila și Laura Laurențiu. De ce se războiesc bucătăresele în instanță

Scandalul „Eclerul” contină în instanță! Jamila și Laura Laurențiu, două bucătărese de succes în online și în afara lui, continuă să se judece pentru obținerea dreptului de autor, în cazul faimoasei rețete de ecler la tavă.

În 2019, Jamila, celebra gospodină de pe YouTube, a depus plângere la Tribunal, împotriva unei alte bucătărese influente, Laura Laurențiu. Jamila i-a cerut daune Laurei Laurențiu pentru abuz de drept intelectual, după ce aceasta i-a raportat un clip ce conținea o rețetă pentru prăjitură cu ecler, pe motiv că l-ar fi copiat de la ea.

Jamila a pierdut procesul, dar a făcut apel, așa că procesul „Prăjiturii cu ecler” a continuat cu un nou termen, la data de 18 ianuarie. Judecătorii vor da sențința definitivă pe 2 februarie.

Ce daune a cerut Jamila

Inițial, Jamila i-a cerut Laurei Laurențiu 1.000 de euro daune morale, deși, după retragerea clipului de pe YouTube, aceasta a mărturisit că a pierdut în jur de 2.000 de euro.

„Solicităm retrimiterea la Tribunalul București pentru a se judeca fondul așa cum trebuie și anume pe abuzul de drept intelectual prin raportarea pârâtei către YouTube și încălcarea dreptului de autor al reclamantei’, a spus Dumitru Călinoiu, avocatul Jamilei pentru libertatea.ro.

Pe de altă parte, Laura Laurențiu a declarat că raportarea unui clip nu conduce la ștergerea materialului, fiind o decizie care îi aparține platformei în cauză.

Tribunalul Bucureşti a respins inițial cererea Jamilei și a obligat-o să plătească Laurei Laurențiu cheltuieli de judecată de 5.000 de lei.

Laura Laurențiu o acuză pe Jamila de furt

Laura Laurențiu a susținut că Jamila ar fi copiat clipul ei din 2016 pentru rețeta prăjiturii cu ecler.

„Fapta ilicită nu există. Clienta mea a raportat la YouTube o posibilă încălcare a dreptului de autor, dar eliminarea videoclipului reclamantei a fost decisă de YouTube, nu de clienta mea. Așa că reclamanta ar trebui să se judece cu YouTube‘, a susținut Claudia Vasii-Kolla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...