Scandalul Greenfield – Ce vrea actorul Mihai Bobonete de la primărița Clotilde Armand 

Cunoscutul actor Mihai Bobonete reacționează și el în scandalul legat de drumul de acces prin pădurea Băneasa către cartierul Greenfield. Bobonete îi cere primarului Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, să rezolve problemele cu Romsilva și să-și pună semnătura pe ”blestemata aia de hârtie”, care ar face ca drumul de acces, închis acum, să fie preluat de primărie.

Închiderea drumului de către Romsilva la finele anului 2022 afectează circa 6.500 de locuitori ai cartierului Greenfield, pentru care, acum, accesul către București se poate face doar prin Aleea Teișani, adică pe un drum cu o singură bandă pe sens, ceea ce face ca traficul în zonă să devină un adevărat coșmar.

”Doamna Primar Clotilde Armand, vă rog să semnați blestemata aia de hârtie, ca să nu ne mai rățoim la copilași dimineața, când nici nu sunt dezmeticiți!

Dați drumul la bariera aia din pădurea Băneasa, căci se aude în buricul târgului că doar o semnătură ar fi și gata, ați preluat! Haideți, că vă știu mare iubitoare de frumos și eu așa cred că ar fi Frumos!”, a postat Mihai Bobonete pe pagina sa de Facebook.

Locuitorii din complexul Greenfield au protestat pe 19 ianuarie la Primăria Sectorului 1, cerându-i primăriței Clotilde Armand să rezolve problemele cu Romsilva. Primărița a promis că se va găsi o soluție în două săptămâni, iar drumul ar urma să fie redeschis pentru rezidenți, ceea ce nu s-a întâmplat.

Marți, 31 ianuarie, câteva sute de locuitori din cartier au mers la Primăria Municipiului București (PMB) pentru a-i cere ajutorul primarului general Nicușor Dan.

Ce spune Romsilva

Scandalul din cartierul Greenfield a pornit de la Drumul Vadul Moldovei, format din trei porțiuni, din care două au regim de ”drum forestier”.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva susține că a avizat pozitiv încă din 2019 scoaterea din fondul forestier a celor trei porțiuni a drumului respectiv și a manifestat toată deschiderea pentru demersul de preluare a acestuia de către autoritatea publică locală, pentru a fi deschis circulației publice.

”În conformitate cu prevederile art. 40 din Codul Silvic, aprobările pentru scoaterea definitivă a unor terenuri din fondul forestier, mai mici de un hectar, se fac la solicitarea autorității publice locale, în acest caz Primăria Sectorului 1, cu aprobarea Gărzii Forestiere.

Romsilva va sprijini aceste demers, atunci când Primăria Sectorului 1 va continua procesul de scoatere definitivă a drumului respectiv din fondul forestier”, au precizat reprezentanții Romsilva.

Câteva sute de locuitori din cartierul Greenfield – Sectorul 1 s-au strâns în fața Primăriei Municipiului București (PMB) pentru a protesta împotriva deciziei de închidere a drumului de acces prin pădurea Băneasa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...